Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020...

Το θέμα αυτό ξεκίνησε τον  Μάϊο  του  2015  από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Ο  ΣΕΕΑΕ στις  4-6-15 συναντήθηκε  και συζήτησε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη τις προτάσεις του Υπουργού για την αναμόρφωση της φορολογίας του αυτοκινήτου.     Οι πολιτικές όμως εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών, δημοψήφισμα, capital control,  ανασχηματισμός και εκλογές, δεν επέτρεψαν την συνέχιση και την ολοκλήρωση αυτού του θέματος.

Για να δείτε αυτό το θέμα από το 2016, τις εξελίξεις του και τις ενέργειες του συνδέσμου μέχρι και το 2023, παρακαλώ πατήστε  εδώ.



02/07/2024   Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΕΑΕ (Κυράτσος Κων/νος, Σμπαρούνης Κων/νος και Κωνσταντινίδης Ευριπίδης) με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκυλακάκη. Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν τον κλάδο. Για την καταγγελία στην Ε.Ε. δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον Υπουργό διότι, όπως δήλωσε, είναι υπεύθυνη η Νομική Υπηρεσία για το τι θα απαντήσουν στην Ε.Ε. και αν θα συμμορφωθούν.

09/07/2024   Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Δήμα. Τον σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Κυράτσος και μέλος ΔΣ, κ. Σμπαρούνης. Επίσης στην συνάντηση παρευρέθηκε ο νομικός σύμβουλος του συνδέσμου, κ. Ρίζος.