Δελτίο Τύπου του ΣΕΕΑΕ

 
 
17/09/2010
Δελτίο Τύπου
 
 
Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, θεωρεί υποχρέωση του προς τα μέλη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να προβάλλει τη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος.
 
Η καταστροφή που υφίσταται η αγορά αυτοκινήτου, δεν περιορίζεται μόνο στους κατεστραμμένους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά παίρνει και κοινωνικές διαστάσεις.
 
Εάν η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επί το πλείστον είναι οι εμπορίες αυτοκινήτων!
 
Εάν δεν ενδιαφέρεται για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον κύκλο εργασιών της συγκεκριμένης αγοράς!
 
Μήπως ενδιαφέρεται για τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων;
 
Μήπως ενδιαφέρεται για την επιβάρυνση των περιβαλλοντικών συνθηκών από την κυκλοφορία των εκατοντάδων χιλιάδων ρυπογόνων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν;
 
Μήπως ενδιαφέρεται για την επιβάρυνση του κοινωνικού κράτους από τη πρόκληση χιλιάδων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκονται επί το πλείστον παλαιά ανασφαλή και επικίνδυνα αυτοκίνητα;
 
Μήπως ενδιαφέρεται για τα δημόσια έσοδα (που τόσο πολύ έχει ανάγκη) και ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι μπορεί να προσφέρει τεράστια ποσά στον προϋπολογισμό;
 
Επειδή θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να ενδιαφέρετε για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον και για την οδική ασφάλεια, προτείνουμε λύσεις όπως και στο παρελθόν.
 
Τα όποια μέτρα πάρθηκαν την τελευταία χρονιά, με μαθηματικά στοιχεία αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους και εκ των πραγμάτων έχουν αποτύχει.
 
Για αυτό ζητούμε:
 
Την επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των παλαιών αυτοκινήτων
 
Την έκπτωση του τέλους ταξινόμησης
 
Την κατάργηση του φόρου πολυτελείας
 
Την βελτίωση της εγρκισιμότητας στα δάνεια των τραπεζών
 
Την χορήγηση χαμηλού κόστους επιχειρηματικών δανείων
 
Την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης όπου υφίσταται
 
Για την αποφυγή πρόχειρων συμπερασμάτων που μπορεί να απαξιώσουν με εύκολα και εύπεπτα επιχειρήματα τις προτάσεις του συνδέσμου, υπενθυμίζουμε ότι αυτές (βάσει ειδικών μελετών) βασίζονται στην αυτοχρηματοδότηση και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αντιθέτως προσφέρουν έσοδα.
 
 
Γραφείο Τύπου ΣΕΕΑΕ