Ανακοίνωση - Ενημέρωση προς τα Μέλη του ΣΕΕΑΕ

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως είχαμε την ευκαιρία να σας ανακοινώσουμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση επεξεργαζόμαστε διάφορα θέματα πέραν των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου  μας.
Το θέμα της Αστικής και όχι μόνο ευθύνης μας, που προκύπτει από την παρακράτηση της κυριότητας του αυτοκινήτου και των απλήρωτων τελών κυκλοφορίας που βαρύνουν όχι μόνο τον ιδιοκτήτη και χρήστη, αλλά και εμάς (εφόσον παρακρατούμε την κυριότητα) είναι δύο σοβαρά ζητήματα, τα οποία υφίστανται βασιζόμενα σε αναχρονιστικούς νόμους.
Για αυτά τα δύο θέματα έχουν γίνει κινήσεις προς τους αρμόδιους φορείς και έχουν ζητηθεί από μέρους μας γνωματεύσεις νομικών ώστε να απεμπλακούμε της ευθύνης τόσο στο ένα, όσο και στο άλλο.
¨Ενα άλλο θέμα το οποίο είναι εξίσου σοβαρό και για το οποίο δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία και δεν το έχουμε αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα, είναι αυτό της εγγύησης του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου το οποίο εμπορευόμαστε.
Βάσει της νομοθεσίας είμαστε υποχρωμένοι να εγγυώμαστε την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου που πουλάμε, για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών από την πώληση του, στον αγοραστή.
Αυτό βέβαια εκτός από υποχρέωση αλλά και έξοδο,  μας προστατεύει απέναντι σε κακόβουλους καταναλωτές και μας διαχωρίζει από τους επιτήδειους και τυχοδιώκτες (παρεμπόριο) που λυμαίνονται την αγορά μας και στερούν τζίρο από τις επιχειρήσεις μας.
Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι εκτός της συμβατικής μας υποχρέωσης προς τους αγοραστές, μας συμφέρει να προβάλουμε την εγγύηση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου,αφού σε κάθε περίπτωση λειτουργεί προς όφελος μας.
 
Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.Α.Ε