Δελτίο Τύπου του ΣΕΕΑΕ

 Καλλιθέα, 05/10/2009
Δ Ε Λ Τ Ι Ο.…….Τ Υ Π Ο Υ
 
Χωρίς καμία διάθεση ανταγωνισμού και αποκλεισμού άλλων επαγγελματικών ομάδων, παρακολουθούμε την προσφυγή των 50 επιχειρηματιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ζητούν την ακύρωση της υπ’ αριθμόν 3/2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Χρόνια τώρα ο Σύνδεσμός μας, τονίζει την επιβάρυνση που δημιουργεί στο περιβάλλον ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων και από μόνος του αυτός ο λόγος επιβάλλει την λήψη μέτρων.
Διαφωνούμε με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται ότι η απόσυρση συνιστά κρατική ενίσχυση αφού το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Άλλωστε έχει υιοθετηθεί και από πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε.
Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι τα κίνητρα δεν αφορούν μόνο καινούργια αυτοκίνητα αλλά και μεταχειρισμένα (Euro4 και Euro5). Κατά συνέπεια παραμένει στην αγορά ένας μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ικανός να συντηρήσει αυτές τις ομάδες των επαγγελματιών.
Τα κίνητρα αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων δεν τα επιβάλλει μόνο η βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος αλλά και η ανάγκη στήριξης ενός από τους δυναμικότερους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας με τουλάχιστον 6.οοο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ιδιαίτερες επενδύσεις αλλά και δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.