Υπόμνημα προς τον κο Ε. Στυλιανίδη, Υπουργό Μεταφορών και συνάντηση εκπροσώπων του ΣΕΕΑΕ με την κα Ε. Τσάγκα, Γενική Δ/ντρια Υπουργού Μεταφορών

Σήμερα 23/04/2009 και ώρα 12.00μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ. Πετιμεζά και κ. Κωνσταντινίδη με την Γενική Διευθύντρια Επιβατικών Μεταφορών κα Ε. Τσάγκα.
Το θέμα της συζήτησης ήταν οι Δοκιμαστικές Πινακίδες Κυκλοφορίας.
Παρατίθεται το υπόμνημα του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. προς τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κον Ε. Στυλιανίδη (κοιν. κα Ε. Τσάγκα και κον Δ. Γραμματικόπουλο)
 
 
Καλλιθέα,   23/04/2009
                                                             Αρ. πρωτ. 1900
 





Προς


:


ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Κον Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ




Κοιν.


:


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Κα Ε. ΤΣΑΓΚΑ




 


:


ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κον Δ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ




 


 


 




Θέμα


:


ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΟΚ)





 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
 
Σας ζητούμε την κατάργηση των περιορισμών που υφίστανται για την χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ), και όπως ισχύουν με την απόφαση του συναδέλφου σας τέως Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κου Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, που υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 2008 και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στο δεύτερο τεύχος, αριθμός φύλλου 511 31/07/2008.
Οι περιορισμοί της χρήσης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους εμπόρους αυτοκινήτων και τους οδηγούν στη παρανομία, αφού εξ’ ορισμού, οι ανάγκες μετακίνησης των εμπορευμάτων υπό όποιο καθεστώς και σε όποιες μέρες (εργάσιμες ή μη) είναι μεγάλες και καθοριστικές όσον αφορά την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία των καταστημάτων.
 
Σας ζητούμε:
 

Να επιτραπεί η χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ) και τις Κυριακές και τις Αργίες (οι ανάγκες μετακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ σημείων πώλησης που βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς και μεταξύ υποκαταστημάτων, είναι σημαντικό να μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς να επιβαρύνουν τον καθημερινό προγραμματισμό των επιχειρήσεων μας και να δημιουργούν πρόσθετα έξοδα· διαδικασία η οποία απασχολεί εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.
Να επιτραπεί η χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ) για όσα αυτοκίνητα βρίσκονται προς πώληση στα καταστήματα μας αλλά έχουν χρηματοδοτηθεί από χρηματοπιστωτικές εταιρείες ή τράπεζες (τα εμπορεύματα αυτά, όπως αναφέρεται στο δελτίο αποστολής, παραμένουν κατ’ εντολή της χρηματοπιστωτικής εταιρείας ή τράπεζας προς φύλαξη και επίδειξη στον τελικό αγοραστή και οι ανάγκες μετακίνησης τους είναι δεδομένη, τόσο για τον ποιοτικό έλεγχο στον οποίο θέλει να προβεί ο υποψήφιος αγοραστής, όσο και για τη συντήρηση τους.
Να επιτραπεί η χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ) στα ατελώνιστα αυτοκίνητα για 24 ώρες και μόνο (ούτως ώστε να είναι νόμιμη και απρόσκοπτη η μεταφορά από το σημείο άφιξης στην Ελλάδα έως την έδρα του εμπόρου).
Να επιτραπεί η χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ) για όσα αυτοκίνητα τρίτων αναγράφονται στο βιβλίο εισερχομένων της επιχείρησης (αφορά τις περιπτώσεις ιδιωτών που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους προς πώληση στα καταστήματα μας, τα οποία χρειάζονται την ίδια υποστήριξη σε μετακινήσεις δοκιμαστικής οδήγησης και μετακινήσεις για τη συντήρηση τους).
Να επιτραπεί η χρήση των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας (ΔΟΚ) για όσα εμπορεύματα (αυτοκίνητα) είναι δηλωμένα στη φορολογική αποθήκη του εμπόρου.

 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η προηγούμενη απόφαση, όπως όριζε τις προϋποθέσεις χρήσης των δοκιμαστικών πινακίδων κυκλοφορίας, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους έμπορους αυτοκίνητων αλλά κυρίως τους ανάγκασε να παρανομούν.
Όπως σίγουρα αντιλαμβάνεστε, το θέμα μας δεν αφορά μόνο την ευελιξία στη καθημερινή διεκπεραίωση της εργασίας μας αλλά αφορά κυρίως την αγωνία μας, ώστε και εμείς και οι εργαζόμενοι μας, να μην υποχρεωνόμαστε από τις συνθήκες να παρανομούμε, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και να θέτουμε τους εαυτούς μας και τις επιχειρήσεις μας σε κινδύνους νομικής φύσεως, αφού τα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα· ενώ με τις ΔΟΚ μας παρέχεται το δικαίωμα ασφάλισης του οχήματος και δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείτε θετικά το δίκαιο αίτημα μας.
 
Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε τη συνδρομή και συμπαράσταση σας για μέτρα που θα στηρίξουν τον χώρο της εμπορίας αυτοκίνητων. Ένα από αυτά είναι τα κίνητρα αντικατάστασης παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα (απόσυρση).
Ο κλάδος της εμπορίας αυτοκίνητων, είναι από τους δυναμικότερους της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη πρόσφορα στο ρυθμό ανάπτυξης, στην απασχόληση με χιλιάδες εργαζόμενους και στα κρατικά έσοδα.
Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λόγω των συνθηκών χρειάζεται την βοήθεια όλων ώστε να εξασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας αλλά και οι επενδύσεις.
Γι αυτό ζητούμε να υιοθετήσετε άμεσα, κίνητρα αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκίνητων (απόσυρση), τα οποία να μην περιορίζονται μόνο στην αγορά καινούριου αυτοκίνητου αλλά να αφορούν και τα μεταχειρισμένα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, είτε εισαγωγής είτε της εγχώριας αγοράς (euro4).
Με την ελπίδα της από μέρους σας κατανόησης για τη νομιμοποίηση και βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας αλλά και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας, παραμένουμε στη διάθεση σας.
 
 
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
              ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ
 
 
 
Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΥΜΕ - Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 01/07/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα ΥΜΕ, κ. Γιάννη Ξιφαρά 10/04/2024 ΣΕΕΑΕ Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 27/05/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Αίτημα εξαίρεσης προς το Υπουργείο Μεταφορών. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στην Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36), κ. Αργύρη Κουζή Διευκρινήσεις για το ΜΕΜΟ ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Δ/ντη κο Σκυλλάκο Αριστομένη ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο