Ενέργειες του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για το μέτρο μείωσης τέλους ταξινόμησης

17/03/2009:  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κον Ι. Σιδηρόπουλο με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων, αλλά και να παρουσιαστούν οι προτάσεις του Συνδέσμου Εμπόρων και Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εμπορίας αυτοκινήτων.Πραγματοποιήθηκε μία διεξοδική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, και ο Γενικός Γραμματέας κος Σιδηρόπουλος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Σ.Ε.Ε.Α.Ε.
Πληροφόρησε επίσης, τους εκπροσώπους του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. ότι θα ενημερώσει για τα θέματα της συζήτησης τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο Παπαθανασίου, και πως θα οριστεί εκ νέου μία συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν:
§         ΤΕΜΠΜΕ
§         ΑΠΟΣΥΡΣΗ
§         ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΓΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ
 
18/03/2009:   Έκδοση Δελτίου Τύπου του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για την ενημέρωση του ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφής απόσυρση.
 
27/03/2009:  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων με σκοπό την παρουσίαση των προτάσεων του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εμπορίας αυτοκινήτων.
 
30/03/2009:   Σύνταξη επιστολής προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κον Παπαθανασίου με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Οικονομίας & Οικονομικών κον Σιδηρόπουλο και στον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων κον Σκορδά, όπου περιγράφονται οι θέσεις του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. σχετικά με τις ανακοινώσεις των Μ.Μ.Ε. για την μείωση του τέλους ταξινόμησης και τις προτάσεις του για κίνητρα αντικατάστασης του στόλου των ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (απόσυρση).
 
31/03/2009:    Έκδοση Δελτίου Τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. όπου εκφράζονται οι απόψεις και η αντίθεσή του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για την μείωση του τέλους ταξινόμησης και η πρόταση του για κίνητρα αντικατάστασης του στόλου των ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (απόσυρση).
 
01/04/2009:  Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για τις εξαγγελίες περί μείωσης του τέλους ταξινόμησης.
 
01/04/2009:  Συνάντηση στις 17:30 μμ με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνιακών θεμάτων κον Σκορδά, με σκοπό την έκφραση της έντονης αντίθεσης του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για την μείωση του τέλους ταξινόμησης.
 
 
Καθ’ όλη αυτή την διάρκεια, πέραν από τις συναντήσεις και τα υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. είχε καθημερινές τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, τονίζοντας συνεχώς την αντίθεσή του για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.