Συνάντηση εκπροσώπων του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. με τον κο Σιδηρόπουλο, Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών

Καλλιθέα,   18/03/2009
                                                            
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. με τα αρμόδια Υπουργεία, που στόχο έχουν την προώθηση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, την Τρίτη 17/03/2009 και ώρα 10:00πμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. κ. Πετιμεζά Α. και των μελών του Δ.Σ. κ. Κωνσταντινίδη και κ. Μπαξεβάνη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,κον Σιδηρόπουλο, με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων, αλλά και να παρουσιαστούν οι προτάσεις του Συνδέσμου Εμπόρων και Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εμπορίας αυτοκινήτων.
Πραγματοποιήθηκε μία διεξοδική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, και ο Γενικός Γραμματέας κος Σιδηρόπουλος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Σ.Ε.Ε.Α.Ε.  
Πληροφόρησε επίσης, τους εκπροσώπους του Σ.Ε.Ε.Α.Ε. ότι θα ενημερώσει για τα θέματα της συζήτησης τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κον Παπαθανασίου, και πως θα οριστεί εκ νέου μία συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών.
 
Τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, αφορούσαν τα εξής:

Το ταμείο εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), όπου και ζητήσαμε να αλλάξει η προϋπόθεση των 3 κερδοφόρων χρήσεων της επιχείρησης σε 2. Ο Σ.Ε.Ε.Α.Ε. σαν μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κινείται σε παράλληλη γραμμή με την Ε.Σ.Ε.Ε. στο θέμα του ΤΕΜΠΜΕ.
Την απόσυρση, όπου ο Γενικός Γραμματέας τόνισε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε απόσυρση οποιασδήποτε μορφής, λόγω μη επαρκούς προϋπολογισμού.
Τις τράπεζες, όπου αιτηθήκαμε μεγαλύτερη εγκρισιμότητα δανείων προς τους εμπόρους αλλά και προς τους καταναλωτές.

 
Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, θα προχωρήσει και στην έκδοση Δελτίου Τύπου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 
 





Με συναδελφικούς χαιρετισμούς




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




 
 


 
 


 
 




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ