Ενέργειες Σ.Ε.Ε.Α.Ε. για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης σχετικά με τα τεκμήρια

01/09/2008:  Τηλεφωνική επικοινωνία με Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και έκφραση αντίθεσης μας για οποιαδήποτε μορφή τεκμηρίων, και επιδίωξη συνάντησης για περαιτέρω συζήτηση και ενημέρωση.
03/09/2008:  Επιστολή προς Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπ’ όψιν Υπουργού κου Αλογοσκούφη και κοινοποίηση παράλληλα προς υπουργείο Ανάπτυξης υπ όψιν Υπουργού κου Φώλια, στην οποία κατηγορηματικά εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για την θέσπιση των τεκμηρίων και εξηγούμε γιατί δεν πρέπει να εφαρμοσθούν.
 
Από τις 03/09/2008 και μετά είχαμε καθημερινές τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών όπου ζητήσαμε να γίνει και μία συνάντηση ώστε να συζητήσουμε από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
 
22/09/2008:  Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κου Αλογοσκούφη, κον Ανδριανόπουλο στην οποία παρευρέθησαν εκ μέρους του Δ.Σ., ο πρόεδρος κος Απόστολος Πετιμεζάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Κων/νος Κυράτσος, το μέλος του Δ.Σ. κος Ευριπίδης Κωνσταντινίδης και εξωδιοικητικά το μέλος του Συνδέσμου, ο κος Ζαφειράκης.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μετά την παρουσίαση των θέσεων μας ο κος Ανδριανόπουλος συμφώνησε ότι οι θέσεις μας είναι σωστές στα περισσότερα σημεία, ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό τις απόψεις και τις θέσεις μας και μάλιστα μας ζήτησε να καταθέσουμε τις απόψεις μας και γραπτώς.Του επισημάναμε επίσης να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και προτείναμε την κατάργηση του πίνακα της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης η οποία σήμερα λαμβάνεται υπ’ όψιν αφαιρετικά προκειμένου να υπολογιστεί το κεφάλαιο το οποίο σχηματίστηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να επικαλεστούν ως ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών, και να δικαιολογήσουν οποιοδήποτε τεκμήριο (αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων κ.λ.π.).

Σ’ αυτές τις ενέργειες προέβη ο Σύνδεσμος έως τώρα επισήμως. Ανεπισήμως είχε τηλεφωνικές επαφές με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Α. κο Ανδρικόπουλο για συντονισμό των ενεργειών, με στελέχη τραπεζών, για να υπάρξει πίεση προς τον Υπουργό και από την μεριά τους. με τους προέδρους των επιμελητηρίων, με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Α.Β.Ε. κ.λ.π.
 
Ευελπιστούμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες στις οποίες προέβη το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντμετωπίσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται προς αυτή την κρίση.
 
Θα παραμείνετε ενήμεροι για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα.