Δελτίο Τύπου του ΣΕΕΑΕ

 
Καλλιθέα,24/07/2008
 
 
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο.  Τ Υ Π Ο Υ
 
Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την μάστιγα της απάνθρωπης τρομοκρατίας να χτυπάει τα καταστήματά μας.
Προσπαθούμε να εξηγήσουμε το ανεξήγητο. Ποια είναι τα κίνητρα των εμπρηστικών επιθέσεων στα καταστήματα Εμπορίας Αυτοκινήτων και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές.
Επιχειρούμε να διαλευκάνουμε τους λόγους που προκαλούν τις επιθέσεις. Το πρόβλημα σε έναν εμπρησμό καταστήματος δεν περιορίζεται μόνο στην καταστροφή εμπορευμάτων, τα οποία τις περισσότερες φορές οφείλονται σε τραπεζικούς οργανισμούς. Εστιάζεται κυρίως στην εγκληματική πράξη που οδηγεί στην απόγνωση, στον τρόμο, στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δημιουργούνται παράπλευρες απώλειες που δεν περιορίζονται μόνο στις υλικές καταστροφές.
Η, με βίαιο τρόπο, αναστολή λειτουργίας ενός καταστήματος προκαλεί οικονομική και κοινωνική ανισορροπία στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει την επιχείρηση, στον έμπορο, στο προσωπικό και στις οικογένειές τους.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι εμπρησμοί, τη στιγμή που εκδηλώνονται σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων, που στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της αγοράς αγωνίζονται για την επιβίωση τους, και κανένα συμβολισμό δεν φαίνεται να έχουν.
 
Δεν θα αφήσουμε υπονοούμενα για γνωστούς – αγνώστους, ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.
Εκτιμούμε ότι είναι αποτέλεσμα προσωπικών νευρώσεων και γι αυτό κάνουμε έκκληση να σταματήσουν οι εμπρηστικές επιθέσεις στα καταστήματα εμπόρων αυτοκινήτων.
Ο Σ.Ε.Ε.Α.Ε. θεωρεί υποχρέωσή του να απευθυνθεί στην Πολιτεία και να ζητήσει την συνδρομή και την προστασία της, πέραν της πρότασής του προς τα μέλη και όχι μόνο, για αυτοτελή οργάνωση και προστασία της περιουσίας τους.
 
                                                                               





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.
 




               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




          


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ