Επιστολή προς τον Δήμο Κερατσινίου

 
Καλλιθέα,   05/06/2008
                                                             Αρ. πρωτ. 1870
 





Προς


:


ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ




Υπ’ όψιν


:


κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ




Κοιν.


:


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ




 


 


 





 
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
 
        Μέσα από αυτή την επιστολή θέλουμε να ζητήσουμε από εσάς να δείτε με θετική ματιά το θέμα που απασχολεί τον κλάδο των εμπόρων αυτοκινήτων και αφορά τις χρεώσεις ανά μ² του τέλους χρήσης πεζοδρομίων.
Πιστεύουμε κύριε Δήμαρχε ότι αν χρεώνατε 40€ ανά μ² για το ανωτέρω τέλος (ποσό που έχουμε ήδη ζητήσει να χρεώνει και ο Δήμος Νίκαιας κι έχουμε την πεποίθηση ότι θα κάνει δεκτό το δίκαιο αίτημα μας) θα απαλλάσσατε τους συναδέλφους που έχουν τα καταστήματα τους εντός των ορίων του Δήμου σας από ένα δυσβάσταχτο έξοδο, που σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μεγιστοποιεί το πρόβλημα και πολύ φοβούμεθα ότι πολλοί συνάδελφοι δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις οικονομικές αντιξοότητες, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων με ότι κακό αυτό συνεπάγεται.
        Κύριε Δήμαρχε, είμαστε σίγουροι ότι είστε ο τελευταίος που θα επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης είμαστε σίγουροι ότι είστε ο πρώτος που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους πόσα έσοδα άμεσα και έμμεσα εισπράττει ο Δήμος από την δραστηριότητα των καταστημάτων μας.
        Πιστεύουμε ότι μια αναπροσαρμογή, προς τα κάτω, του τέλους χρήσης πεζοδρομίου θα ωφελήσει και θα ανακουφίσει τα μέγιστα τους συναδέλφους, θα τους απαλλάξει από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος και θα βοηθήσει να παραμείνουν οι επιχειρήσεις παραγωγικές, με ότι καλό αυτό συνεπάγεται και για τον Δήμο Κερατσινίου.
        Ένα άλλο θέμα που απασχολεί, αφορά την απαγόρευση της κάλυψης των πεζοδρομίων για συγκεκριμένο πλάτος, ούτως ώστε να είναι δυνατή και άνετη η διέλευση πεζών, ατόμων με ειδικές δεξιότητες, παιδικά και αναπηρικά καροτσάκια κ.λ.π., προτείνουμε απαγόρευση κάλυψης πλάτους 1,20μ. που ισχύει και στον Δήμο Νικαίας.
Περιττό να σας πούμε κύριε Δήμαρχε ότι για τους πιθανούς παραβάτες θα είμαστε μαζί σας στην οποιαδήποτε τιμωρία προβλέπεται για την συγκεκριμένη παράβαση.
Είμαστε στη διάθεσή σας στο άμεσο μέλλον για μια συνάντηση που εσείς θα ορίσετε και θα μας δώσει την ευκαιρία να σας εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας για όλα τα κοινά που μας απασχολούν και θα μας δοθεί η ευκαιρία να βρούμε μαζί λύσεις που θα νοικοκυρέψουν ακόμη περισσότερο τον Δήμο που ζούμε, αναπνέουμε και δουλεύουμε όλοι μας, και θα αποκαταστήσουν την τάξη στα πεζοδρόμια που ομολογουμένως πολλές φορές καταπατούνται εις βάρος των διερχομένων και των περιοίκων.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σ’ αυτή την επιστολή μας και είμαστε στη διάθεσή σας για ότι συμπληρωματικά χρειασθεί.
 
 





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.
 




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




 
 


 
 


 
 




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ