Διαμαρτυρία προς Δ/νση Συγκοινωνιών Ανατολικής Αττικής

 
Καλλιθέα,   24/10/2007
                                                             Αρ. πρωτ. 1819
 
 





Προς


:


Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Αττικής (Παλλήνης)





 
 
 
Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
         
          Κατόπιν έντονων διαμαρτυριών από μεγάλο αριθμό μελών του συνδέσμου μας, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από αναίτια κατά τη γνώμη μας καθυστέρηση έκδοσης αδειών – πινακίδων κυκλοφορίας, και των μεταχειρισμένων Ε.Ι.Χ. με παρακράτηση κυριότητας.
        Ο χρόνος έκδοσης πινακίδων ανάριθμων Ε.Ι.Χ. – Φ.Ι.Χ. καινούργιων και μεταχειρισμένων, καθυστερεί σημαντικά, συγκρινόμενος με άλλες Διευθύνσεις Συγκοινωνιών (έχει υπάρξει, ακραία ελπίζουμε, διαμαρτυρία ότι για έκδοση πινακίδων Φ.Ι.Χ. χρειάστηκε ένας ολόκληρος μήνας).
        Σε μεταβιβάσεις που αφορούν μεταχειρισμένα Ε.Ι.Χ. με παρακράτηση κυριότητας, ο μέσος χρόνος μεταβίβασης είναι μία εβδομάδα. Αν δε ο φάκελος δεν υπάρχει (έχει χαθεί ή έχει καεί κλπ), τότε ο χρόνος της μιας εβδομάδας παρατείνεται δραματικά χωρίς χρονική δέσμευση από την πλευρά της Διευθύνσεως σας για το πότε θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Συγκοινωνιών, ανεξάρτητα εάν έχει χαθεί ή καεί ο φάκελος, η κυριότητα και η μεταβίβαση ολοκληρώνονται αυθημερόν.
        Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι με αυτή την πρακτική από πλευράς της Διευθύνσεως ας, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων μας κι ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, διότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοι διεκπεραιώνουν σε άλλες Διευθύνσεις Συγκοινωνιών και μπορούν να παραδώσουν αυθημερόν ανάλογο αυτοκίνητο. Ακόμα, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση εμπιστοσύνης που καθημερινά κτίζουμε με τον κάθε υποψήφιο αγοραστή.
        Δεν θα πρέπει δε να ξεχνούμε, ότι ο κάθε (ιδιώτης) καταναλωτής ή έμπορος που θέλει να μεταβιβάσει το αυτοκίνητό του, τις περισσότερες φορές έχει άμεση ανάγκη των χρημάτων του και δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.
        Θέτουμε υπόψη σας τα ανωτέρω προβλήματα, με τη βεβαιότητα ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά σας, με τις προσωπικές σας παρεμβάσεις και ενέργειες, θα δοθεί η αρμόζουσα και οριστική λύση.
 
 





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.
 




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




 
 


 
 


 
 




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ




Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΥΜΕ - Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 01/07/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα ΥΜΕ, κ. Γιάννη Ξιφαρά 10/04/2024 ΣΕΕΑΕ Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 27/05/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Αίτημα εξαίρεσης προς το Υπουργείο Μεταφορών. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στην Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36), κ. Αργύρη Κουζή Διευκρινήσεις για το ΜΕΜΟ ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Δ/ντη κο Σκυλλάκο Αριστομένη ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο