Επιστολή Δ.Σ. προς Δήμαρχο Νίκαιας

 
 
Καλλιθέα,   08/05/2008
                                                             Αρ. πρωτ. 1862
 





Προς


:


κ. Δήμαρχο Νικαίας




Κοιν.


:


Αντιδήμαρχο Νικαίας κ. Αμανατίδη




 


:


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νικαίας





 
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
        Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας ενημερώθηκε ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 08-04-2008 πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που αφορούν άμεσα τις εμπορίες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου σας και κυρίως στις οδούς Γρ. Λαμπράκη και Π. Ράλλη.
Επειδή πιστεύουμε ότι ήταν παράλειψη εκ μέρους σας, να μην μας καλέσετε για να ακούσετε και τις δικές μας απόψεις, για θέματα που μας αφορούν άμεσα και είναι σημαντικά σε μεγάλο βαθμό για την συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, θέλουμε μέσα από αυτή την επιστολή να καταθέσουμε την γνώμη μας και τις θέσεις μας, με την βεβαιότητα ότι θα δείξετε κατανόηση και διάθεση συνεργασίας ούτως ώστε τα προβλήματα που πράγματι εκπορεύονται από την λειτουργία των επιχειρήσεων μας να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο και ει δυνατόν να εκλείψουν.
        Επανερχόμενοι στην συνεδρίαση της 08-04-2008 αποφασίσατε τα εξής:

Την απαγόρευση της κάλυψης του πεζοδρομίου πλάτους 1,20μ.
Την επιβολή προστίμων για όσους παραβιάζουν την Άδεια κατάληψης.
Να επιτρέπεται μόνο στις οδούς Γρ. Λαμπράκη και Π. Ράλλη η κάλυψη πεζοδρομίου από αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Όλες οι Άδειες κατάληψης πεζοδρομίου να ανανεωθούν σύμφωνα με την νέα απόφαση και μετά από υπόδειξη κλιμακίου του Δήμου.
Να αφαιρεθούν οι μπάρες εμπρός από τα καταστήματα.

Σε όλα αυτά μας βρίσκετε σύμφωνους και όποιος δεν συμμορφώνεται να υφίσταται τις συνέπειες που προβλέπονται.
Η ένστασή μας είναι ως προς το ύψος του τέλους χρήσης πεζοδρομίου που διαμορφώνεται στα 80€ ανά μ².
Μέσα σε αυτή την πολύ κακή οικονομική συγκυρία, που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων πασχίζει για την επιβίωση τους και την ύπαρξη, στην κυριολεξία των επιχειρήσεών τους, καλούνται να πληρώσουν τέλη αυξημένα κατά 250% (!), που αν τελικά εφαρμοστεί αυτή η απόφαση θα μεγαλώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα με τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις, στις ήδη υπάρχουσες, αυτό συνεπάγεται. (Απολύσεις προσωπικού, συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ακόμα και κλείσιμο επιχειρήσεων που τελικά θα φέρει αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και για τον Δήμο Νικαίας).
Οι παραπάνω επισημάνσεις πιστεύουμε ότι γίνονται απολύτως κατανοητές από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο. Προτείνουμε το κόστος τέλους χρήσης πεζοδρομίου να μειωθεί κατά το ήμισυ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το δίκαιο αίτημά μας θα το δείτε θετικά, και θα χαρούμε πολύ, έστω και καθυστερημένα, να μας καλέσετε για μια συνάντηση που θα έχουμε την ευκαιρία κι εμείς, να σας εκθέσουμε από κοντά και εκτενέστερα τις θέσεις μας.
Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε αρωγοί και συμπλέουμε μαζί σας σε ότι αφορά την αποκατάσταση της τάξης και το νοικοκύρεμα των πεζοδρομίων, και όχι μόνο του Δήμου Νικαίας, και προτείνουμε εάν δεν έχετε κι εσείς αντίρρηση, να είμαστε σε επαφή κι επικοινωνία όποτε αυτό απαιτείται, ώστε να έχει σαν αποτέλεσμα το καλύτερο δυνατόν για όλους εμάς που συμβιώνουμε και κινούμαστε επαγγελματικά στον Δήμο Νίκαιας.
 
 
 





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.
 




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




 
 


 
 


 
 




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ