ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΙΝΑΛ

 

Προς:                                                                                                                                         Καλλιθέα  04/02/2022
Πρόεδρο Κινήματος Αλλαγής                                                                                                  Aρ. πρωτ. : 0060
κ.Νίκο Ανδρουλάκη







 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ ζητούν συνάντηση μαζί σας με τη μορφή του κατεπείγοντος για να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά τον χώρο του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα τις εισαγωγές οχημάτων από χώρες του εξωτερικού και το οποίο εφόσον τελικά ισχύσει θα δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας σε έναν ολόκληρο κλάδο!
Ελπίζουμε ότι με την διπλή σας ιδιότητα, τόσο ως Ευρωβουλευτής, αλλά και ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα συνδράμετε ώστε να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος.
Όπως ίσως θα γνωρίζετε με τον Νόμο 4710 (ΦΕΚ 142 Α’ /23-07-2020) άρθρο 5 του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Επιβολή περιβαλλοντικού τέλους και απαγόρευσης εισαγωγής σε παλαιά, ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα» και τον Νόμο 4714 (ΦΕΚ 148 Α’/31/07/2020) άρθρο 9 του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποίηση των άρθρων 121 και 123 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα – Τέλος ταξινόμησης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης», απαγορεύεται ή αποθαρρύνεται εμφανώς η εισαγωγή των παλαιών αυτοκινήτων οδηγίας EURO4 «περιβαλλοντικό τέλος» 3.000 ευρώ, ενώ για τα αυτοκίνητα οδηγίας EURO5Α δηλαδή αυτοκίνητα 6 έως 10 ετών περίπου επιβάλλεται «περιβαλλοντικό τέλος» 1.000 ευρώ.
Μάλιστα, πληροφορηθήκαμε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες ετοιμάζεται να κατατεθεί νέα τροπολογία, με την οποία θα επιβληθεί πρόσθετο Περιβαλλοντικό Τέλος «ΧΑΡΑΤΣΙ»σε αυτοκίνητα οδηγίας EURO 5B, τα οποία είναι 5-6 ετών μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορεύσιμων και προσιτών στον μέσο καταναλωτή αυτοκινήτων!!
Αφενός οι ανωτέρω τροπολογίες έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (Άρθρο 110 ΣΛΕΕ) και για αυτό ο ΣΕΕΑΕ έχει προσφύγει στην Ε.Ε. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε προσφάτως προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα, με την οποία επιβεβαιώνει το δίκαιο της καταγγελίας μας και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης της χώρας μας θα της επιβληθεί πρόστιμο το οποίο θα επιβαρύνει τον ‘Έλληνα φορολογούμενο.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε να μας επιτρέψετε να σας αναλύσουμε από κοντά και με  λεπτομέρειες τα όσα σας αναφέρουμε πιο πάνω, ώστε από κοινού να καταφέρουμε να αποτρέψουμε το «έγκλημα» που πάει να γίνει εις βάρος χιλιάδων επιχειρήσεων του κλάδου και των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων σε αυτές.  
 



Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.

 
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       

               ΚΥΡΑΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                                  ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
 Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023