Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

  Προς: Υπουργείο Οικονομικών                                                                                      Καλλιθέα  23/12/2020
  Αναπληρωτή Υπουργό                                                                                                                Aρ. πρωτ. : 0040              κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη
                                                                          

Με το παρόν ο ΣΕΕΑΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς τους φορείς του Υπ. Οικονομικών σχετικά με την αντιμετώπιση που τυγχάνει συνολικά ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων με τις πιο πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα, αν και οι επιχειρήσεις του κλάδου εξακολουθούν να είναι άμεσα πληττόμενες από την πανδημία, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κλάδος συνολικά εξαιρέθηκε της επέκτασης προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού (ΥΑ 49250/2712, ΦΕΚ 5298/Β/02-12-2020).
Δεδομένου ότι από την προηγούμενη απόφαση (ΥΑ 1256/2020, ΦΕΚ 5206/Β/25-11-2020) στην οποία ο κλάδος συμπεριλαμβάνεται κανονικά στους ΚΑΔ επιχειρήσεων που τυγχάνουν της διευκόλυνσης των ευνοϊκότερων προθεσμιών για καταβολές βεβαιωμένων οφειλών, δε μεσολάβησε κάποια θετική εξέλιξη αναφορικά με την οικονομία, όπως η άρση του lockdown ή η αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις του κλάδου, δεν δικαιολογείται η εξαίρεση μας από τα ευνοϊκά μέτρα όπως προκύπτει από την ανωτέρω ΥΑ.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία που φέρνει ακόμα πιο κοντά στα όρια τους χιλιάδες σκληρά δοκιμαζόμενους επιχειρηματίες του κλάδου που μετά βίας τόσο καιρό προσπαθούν να συντηρήσουν τα καταστήματα τους ανοικτά και να περιορίσουν τις ήδη τεράστιες ζημίες που έχουν υποστεί, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.



Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.

 
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       

               ΚΥΡΑΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                                  ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
 Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.