Έρχονται κίνητρα για ποιοτικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!


 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως 90χρονος με κομμένα δάκτυλα ανανέωσε το δίπλωμά του και προανήγγειλε κίνητρα για ποιοτικά μεταχειρισμένα.
Επίσης χαρακτήρισε ως καθεστώς αδιαφάνειας και συναλλαγής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής το σύστημα επανεξέτασης οδηγών άνω των 74 ετών το οποίο καταργήθηκε με το νέο νόμο.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι μόνον το 1% των ηλικιωμένων κοβόταν στις εξετάσεις, ενώ αποκάλυψε ότι μόλις ανέλαβε το υπουργείο έλαβε τηλέφωνο από μία πολίτη που τον παρακάλεσε να αφαιρεθεί το δίπλωμα από τον 90χρονο πατέρα της γιατί είχε περάσει στην επανεξέταση παρότι είχε υψηλό ζάχαρο και είχε κομμένα δάκτυλα!
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε τέλος ότι το Υπουργείο παλεύει σε πρώτη φάση να μην αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ εξετάζει την παροχή κινήτρων για την αγορά καλών μεταχειρισμένων αυτοκίνητων!
Τώρα ποια θα είναι τα κίνητρα που εξετάζει να δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλά κίνητρα μόνο για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν έχουν δοθεί ποτέ μέχρι σήμερα!
Οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε πάλι κάποια απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων με όφελος αντικατάστασης τόσο για καινούριο όσο και για μεταχειρισμένο με μικρή ηλικία ή κάποιο άλλο όφελος που έχει να κάνει με τα Τέλη Κυκλοφορίας…
Πάντως η ανακοίνωση των κινήτρων για ποιοτικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι πολύ πιθανό να «παγώσει» τις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέχρι τη στιγμή που οι καταναλωτές θα αποφασίσουν αν τους συμφέρουν ή όχι τα όποια κίνητρα ανακοινωθούν και όποτε ανακοινωθούν επίσης.
Υπογράμμισε τέλος ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή με την διαχειρίστρια της Αττικής Οδού ώστε να μην αυξηθούν τα διόδια.
Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τραγική την οικονομική κατάσταση και προανήγγειλε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί η αναμονή στα δρομολόγια του Μετρό κατά τις ώρες αιχμής, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι βλέπαμε τους συρμούς να διέρχονται ανά δέκα λεπτά και οι επιβάτες να περιμένουν στις αποβάθρες.
 
 Πηγή: https://www.movenews.gr/erxontai-kinhtra-gia-poiotika-metaxeirismena-aytokinhta/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στο Υπουργείο Μεταφορών (Δ/ΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ (Δ36)) 16/11/2023 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στη Υφυπουργό Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου 23/10/2023 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σταϊκουρα 02/08/2023 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σταϊκουρα 18/09/2023 ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024