Στοπ στις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας χωρίς ΚΤΕΟ για τους εμπόρους!


 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 
Ένα άρθρο σε νόμο του 2013 και μια εγκύκλιος της ίδιας χρονιάς ήταν αρκετές για να σταματήσουν οι Εφορίες να δέχονται τις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας από τους εμπόρους αυτοκινήτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο movenews.gr από διάφορους εμπόρους αρκετές είναι οι Εφορίες που δεν δέχονται οι έμποροι να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που έχουν πάρει ως ανταλλαγή χωρίς να προσκομίσουν δελτίο ΚΤΕΟ εν ενεργεία.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα άρθρο σε νόμο του 2013 και μια εγκύκλιο του τότε Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη σύμφωνα με τα οποία όσοι έμποροι πηγαίνουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους με Άδειες Κυκλοφορίας που αναγράφουν «Όχι για Κυκλοφορία» τότε αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον έχουν προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ το οποίο να είναι σε ισχύ. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και οι έμποροι θα έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγο αυτοκίνητα τα οποία θα πρέπει και να διατηρούν ασφαλισμένα για να γλιτώσουν από τα πρόστιμα.
Οι έμποροι εδώ και καιρό προσπαθούν σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr να κλείσουν κάποιο ραντεβού με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών αλλά και Οικονομικών αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα.
Οπότε όσοι έμποροι έχουν αποκτήσει αυτοκίνητο και έχουν προμηθευτεί τις ειδικές Άδειες Κυκλοφορίας οι οποίες αναγράφουν «Όχι για Κυκλοφορία» και επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις κατά τόπους εφορίες καλό θα είναι να προσκομίσουν και το δελτίο ΚΤΕΟ που να ισχύει για να θέσουν κανονικά σε φορολογική ακινησία.
Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν από τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι έμποροι που τα απέκτησαν έστω και ως ανταλλαγή και έχουν στις εκθέσεις τους.
Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο του 2013.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/stop-stis-katatheseis-pinakidvn-kykloforias-xoris-kteo-gia-toys-emporoys/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων