Jaguar – Land Rover: Τελευταία ευκαιρία στον όμιλο Πετρόπουλος

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Τελευταία ευκαιρία έδωσε στον όμιλο Πετρόπουλος η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar και Land Rover να «συμμορφωθούν» με τις επιταγές τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εισαγωγική στην Ελλάδα θα αλλάξει χέρια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Movenews.gr πριν λίγους μήνες βρέθηκαν στην Ελλάδα υψηλόβαθμα στελέχη από την Jaguar και Land Rover τα οποία διεμήνυσαν στην ηγεσία του ομίλου Πετρόπουλος πως αν δεν αυξήσουν τις πωλήσεις στην Ελλάδα το εργοστάσιο θα αναγκαστεί να παραχωρήσει τις φίρμες σε άλλον ελληνικό εισαγωγικό όμιλο.


Μάλιστα τα στελέχη του εργοστασίου ξεκαθάρισαν πως έχουν ήδη δύο προτάσεις από μεγάλους ελληνικούς ομίλους οι οποίοι γνωρίζουν από αυτοκίνητα σε αντίθεση με κάποια στελέχη του ομίλου Πετρόπουλου τα οποία προσπάθησαν να… «κοροϊδέψουν» το εργοστάσιο με πινακιδώσεις αυτοκινήτων και εξαγωγές σε άλλες χώρες.
Επίσης επισήμαναν πως δεν θα δεχθούν να «πινακιδώσει» και στη συνέχεια να εξάγει σε άλλη χώρα κανένα αυτοκίνητο από τις μάρκες τους και αν αντιληφθούν πως επαναληφθεί κάτι τέτοιο η εκπροσώπηση των αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover θα περάσει σε άλλο εισαγωγικό όμιλο.
Ο όμιλος Πετρόπουλου σε αυτό το τελεσίγραφο «απάντησε» με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, αλλαγή προσώπων σε θέσεις «κλειδιά» ενώ κάποια στελέχη που έχουν εξυπηρετήσει τον όμιλο με διάφορα τεχνάσματα απλά παρέμειναν στην θέση τους.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Movenews.gr η νέα διοίκηση που θα αναλάβει από τη νέα χρονιά δεν φέρεται ικανοποιημένη από το έργο και την συνεισφορά κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών που θέλουν να έχουν την «αυλή» τους χωρίς να έχουν γνώση οι κάτοχοι του ομίλου και αναμένεται να οδηγηθούν προς την έξοδο μάλλον με την συναίνεσή τους καθώς έχουν αρκετά «περίεργα» στοιχεία εναντίον τους.
Άλλωστε οι εξαγωγή και πώληση «πινακιδωμένων» Jaguar και Land Rover σε ξένες εταιρείες πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση συγκεκριμένου στελέχους του ελληνικού ομίλου το οποίο όπως ακούγεται διατηρεί πολύ «φιλικές» σχέσεις με τα στελέχη της εταιρείας που τα απέκτησαν…
Πάντως οι εταιρείες Jaguar και Land Rover στον υπόλοιπο κόσμο καταγράφουν μια πολύ υψηλή άνοδο σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου τα νούμερα θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα.
Όσον αφορά στην τελευταία παρουσίαση της ηλεκτρικής Jaguar i-Pace στο Sofitel στο αεροδρόμιο στέλεχος της εταιρείας έσβησε από την λίστα των προσκεκλημένων αρκετούς δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης που δεν μένουν ή δεν έχουν έδρα τουλάχιστον στην περιοχή των… Βορείων Προαστίων με πολύ υψηλές αντικειμενικές αξίες ή δεν τον «προσκυνούν» για οικονομικούς λόγους!
Όπως και να έχει το θέμα η νέα διοίκηση θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στον όμιλο Πετρόπουλος εκτός αν δεν προλάβει εξαιτίας αλλαγής των δεδομένων από το εργοστάσιο.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/jaguar-land-rover-teleytaia-eykairia-ston-omilo-petropoylos/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023