Dieselgate: Επιδιόρθρωση ή απαγόρευση κυκλοφορίας!


 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων με παράνομο λογισμικό διαχείρισης των εκπομπών ρύπων πρέπει να επισκεφθούν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να πραγματοποιήσουν τις ενημερώσεις του λογισμικού και όποιες άλλες εργασίες ορίζει ο κατασκευαστής καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα οχήματα θα διαγράφονται από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας αποφάνθηκε δικαστήριο στη χώρας!
Σύμφωνα μάλιστα με γερμανική εφημερίδα δύο ιδιοκτήτες είχαν αντισταθεί για διαφορετικούς λόγους να πραγματοποιήσουν τις ενέργειες που τους πρότεινε το εργοστάσιο ώστε να διορθώσουν τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων τους και ακολούθησαν την δικαστική οδό αναζητώντας την δικαίωσή τους.
Ωστόσο το δικαστήριο φαίνεται πως δεν τους ευνόησε αλλά αντίθετα αποφάσισε πως αν δεν προβούν στις αναβαθμίσεις λογισμικού του κινητήρα τους και όποιες άλλες ενέργειες ορίζει το εργοστάσιο παραγωγής των οχημάτων τους τότε θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους και τα αυτοκίνητα θα διαγραφούν από τα μητρώα κυκλοφορίας του Υπουργείου.
Μάλιστα η τοπική κυβέρνηση μιας πόλης είχε αποσύρει από την κυκλοφορία ένα όχημα και  ένα άλλο ιδιοκτήτη τον απειλούσε με υψηλά χρηματικά πρόστιμα καθώς δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι ενέργειες διόρθωσης που όριζε ο κατασκευαστής.
Πάντως ο ένας ιδιοκτήτης είχε στραφεί δικαστικά εναντίον του πωλητή του οχήματος απαιτώντας αποζημίωση και ο άλλος κάτοχος δήλωσε πως μόνο το δικό του αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει το φορτίο του διοξειδίου του αζώτου.
Ωστόσο και οι δύο δικαιολογίες απορρίφθηκαν από το γερμανικό δικαστήριο και οι ιδιοκτήτες του πρέπει να επισκεφθούν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για τις αναβαθμίσεις και όποιες άλλες ενέργειες ορίζει ο κατασκευαστής.
Όσον αφορά την υπόθεση της αγωγής ακόμη δεν έχουν εκδικαστεί αλλά χιλιάδες αγωγές εκκρεμούν σε όλη τη Γερμανία…
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/dieselgate-epidiorthosh-h-apagoreysh-kykloforias/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων