Μειώνονται τα κέρδη της BMW


 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Πτώση 6,3% σημείωσαν τα κέρδη της BMW στο δεύτερο τρίμηνο του 20118 καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές καθυστέρησαν να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες αναμένοντας πτώση των τιμών στα γερμανικά μοντέλα.
Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,75 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 6,3% σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
«Είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αύριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Harald Krueger και «Αυτό είναι “όλο και πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων» συνέχισε.
Η BMW ανακοίνωσε ότι το περιθώριο κέρδους EBIT περιορίστηκε σε 8,6%, από 10,1% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ακόμη και όταν οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,7% την ίδια περίοδο.
Η BMW δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τη μετατροπή του στόλου της στη νέα διαδικασία εξέτασης παγκόσμιων εναρμονισμένων ελαφρών φορτηγών οχημάτων (WLTP).
Πάντως η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2018 για να επιτύχει ελαφρώς υψηλότερες παραδόσεις και έσοδα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να επιτύχει κέρδη προ φόρων σε επίπεδο προηγούμενου έτους.
Κίνα τιμολόγια
Μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει τα τιμολόγια των εισαγωγών από την 1η Ιουλίου, οι καταναλωτές απαιτούσαν μειώσεις των τιμών. Την ίδια στιγμή, η BMW βρέθηκε στις διασταυρώσεις του εμπορίου του προέδρου Donald Trump με το ασιατικό έθνοςπου είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν υψηλότεροι δασμοί στις αμερικανικές εισαγωγές αυτοκινήτων, χτυπώντας τα μοντέλα της BMW που εισάγονται από τη Νότια Καρολίνα.
Η αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων της BMW επιβραδύνθηκε στο 1,8% κατά το πρώτο εξάμηνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προβλέψει ισχυρότερη ορμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού από νέα μοντέλα όπως το συμπαγές SUV X2 .
 
Πηγή: www.movenews.gr/meionontai-ta-kerdh-ths-bmw/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023