Μειώνονται τα κέρδη της BMW


 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Πτώση 6,3% σημείωσαν τα κέρδη της BMW στο δεύτερο τρίμηνο του 20118 καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές καθυστέρησαν να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες αναμένοντας πτώση των τιμών στα γερμανικά μοντέλα.
Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,75 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 6,3% σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
«Είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αύριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Harald Krueger και «Αυτό είναι “όλο και πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων» συνέχισε.
Η BMW ανακοίνωσε ότι το περιθώριο κέρδους EBIT περιορίστηκε σε 8,6%, από 10,1% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ακόμη και όταν οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,7% την ίδια περίοδο.
Η BMW δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τη μετατροπή του στόλου της στη νέα διαδικασία εξέτασης παγκόσμιων εναρμονισμένων ελαφρών φορτηγών οχημάτων (WLTP).
Πάντως η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2018 για να επιτύχει ελαφρώς υψηλότερες παραδόσεις και έσοδα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να επιτύχει κέρδη προ φόρων σε επίπεδο προηγούμενου έτους.
Κίνα τιμολόγια
Μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει τα τιμολόγια των εισαγωγών από την 1η Ιουλίου, οι καταναλωτές απαιτούσαν μειώσεις των τιμών. Την ίδια στιγμή, η BMW βρέθηκε στις διασταυρώσεις του εμπορίου του προέδρου Donald Trump με το ασιατικό έθνοςπου είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν υψηλότεροι δασμοί στις αμερικανικές εισαγωγές αυτοκινήτων, χτυπώντας τα μοντέλα της BMW που εισάγονται από τη Νότια Καρολίνα.
Η αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων της BMW επιβραδύνθηκε στο 1,8% κατά το πρώτο εξάμηνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προβλέψει ισχυρότερη ορμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού από νέα μοντέλα όπως το συμπαγές SUV X2 .
 
Πηγή: www.movenews.gr/meionontai-ta-kerdh-ths-bmw/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων