Πάνω από 200.000 κάτοχοι diesel ΙΧ κινδυνεύουν να κινούνται «ανασφάλιστοι»!

 

 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή

 

Πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες diesel αυτοκινήτων τα οποία πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 4 ή και παλαιότερη κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος ή κλοπής.
Ειδικότερα όπως δημοσιεύει το movenews.gr μετά από έρευνα που πραγματοποίησε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες διευκρινίζουν ξεκάθαρα στα «ψιλά» γράμματα πως δεν αποζημιώνουν κανένα συμβάν σε περίπτωση που το περιστατικό πραγματοποιηθεί εντός των ζωνών που απαγορεύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση να κυκλοφορούν τα παλαιά οχήματα diesel.
Μάλιστα αναγνώστης του movenews.gr καταγγέλλει πως πρόσφατα μετέβη σε περιοχή των Βορείων Προαστίων για ένα οικογενειακό περιστατικό με το πετρελαιοκίνητο Euro4 αυτοκίνητό του γνωρίζοντας βέβαια ότι παρανομούσε και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην Αθήνα. Το πρωί το αυτοκίνητό του είχε κάνει «φτερά» και έσπευσε να δηλώσει την κλοπή στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο μεταξύ άλλων και για ολική ή μερική κλοπή οπότε ο κάτοχος αισθάνθηκε κάπως ήσυχος πως ακόμη και αν δεν βρεθεί το όχημά του θα λάβει κάποιο ποσό ως αποζημίωση και θα μπορέσει να το αντικαταστήσει.
Ωστόσο μόλις γνωστοποίησε στην ασφαλιστική του εταιρεία την κλοπή του οχήματος και την περιοχή που έλαβε χώρα το περιστατικό ξεκίνησαν τα προβλήματα καθώς ο άνθρωπος της ασφαλιστικής τον ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να λάβει καμία αποζημίωσης καθώς το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ορίζει ξεκάθαρα ότι η ασφαλιστική εταιρεία τον καλύπτει στις περιοχές που ορίζει ο νόμος πως μπορεί να κινείται ελεύθερα το παλαιό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και όχι εντός των ορίων του Μεγάλου Δακτυλίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης!
Με λίγα λόγια ο ιδιοκτήτης του πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου Euro4 έμεινε και χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρεία!
Σε άλλο περιστατικό ιδιοκτήτης πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου Euro4 εισήλθε παράνομα στην Αττική με το όχημά του προκάλεσε ατύχημα με μικρές ευτυχώς υλικές ζημιές και όταν ανακοίνωσε το περιστατικό στην ασφαλιστική του εταιρεία απλά του ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να αποζημιώσουν τον οδηγό του άλλου οχήματος καθώς το παλιό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που έχουν ασφαλισμένο εισήλθε παράνομα σε ζώνη που απαγορεύεται να κινείται και το συμβόλαιο ορίζει ξεκάθαρα πως η ασφαλιστική σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποζημιώνει κανέναν!
Ευτυχώς οι υλικές ζημιές ήταν μικρές, της τάξης των 130 ευρώ και ο κάτοχος του παλαιού πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου της κάλυψε από την… τσέπη του!
Τι πρέπει να κάνετε ώστε να είστε ασφαλισμένοι
Επειδή στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 200.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 4 ή και παλαιότερες καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες τους να επικοινωνήσουν με την ασφαλιστική τους εταιρεία ώστε να διαπιστώσουν πριν από κάποιο ατύχημα ή κλοπή αν τους καλύπτει η ασφάλειά τους σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής του οχήματος εντός απαγορευμένης ζώνης κίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν ταπί και… σίγουρα όχι ψύχραιμοι!
Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν ασφαλιστικά και τα συμβάντα ατυχήματος ή κλοπής ακόμη και εντός των απαγορευμένων ζωνών κίνησης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων Euro4 η και παλαιότερων εντός Αττικής ή Θεσσαλονίκης και οι κάτοχοί τους δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε περίπτωση αναγγελίας συμβάντος…
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/pano-apo-200-000-katoxoi-diesel-ix-kindineyoyn-na-kinoyntai-anasfalistoi/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023