Έτσι αφαίρεσαν οι κλέφτες τα αποτυπώματα από τα αυτοκίνητα στη Θήβα

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή


Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων ξαναχτύπησαν στην περιοχή της Θήβας και ειδικότερα σε μεγάλη βιομηχανία αυγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr οι έξι ληστές τα ξημερώματα της Δευτέρας κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στο χώρο της μονάδας με ένα Toyota Yaris το οποίο είχε κλαπεί από την Δυτική Αττική το προηγούμενο βράδυ.
Οι έξι ληστές ακινητοποίησαν τον φύλακα με την απειλή δύο όπλων τον οποίο και έκλεισαν μέσα σε ένα επαγγελματικό όχημα Ford Transit.
Κατόπιν εισέβαλαν στα γραφεία όπου και βρίσκονταν το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε μέσα μικρό χρηματικό ποσό και κάποιες επιταγές.
Οι έξι ληστές μετά την αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου από το χώρο που ήταν τοποθετημένο βγήκαν και πάλι στο χώρο στάθμευσης όπου και έβαλαν φωτιά στο Toyota Yaris και έφυγαν από τη βιομηχανική μονάδα με δύο αυτοκίνητα.
Το πρώτο ήταν το Ford Transit που είχαν εγκλωβίσει μέσα τον φύλακα και το δεύτερο ήταν ένα Mercedes Vito.
Η φωτιά που έβαλαν στο Yaris ευτυχώς σβήστηκε μετά την άμεση επέμβαση τόσο του φύλακα όσο και κάποιων υπαλλήλων που είχαν μεταβεί στη βιομηχανία και οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως θα βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες.
Τα άλλα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν στην περιοχή της Θήβας και της Χαλκίδας αλλά οι ληστές είχαν κυριολεκτικά περιλούσει με λάδια και γράσο τις καμπίνες επιβατών και τα ταμπλό των αυτοκινήτων.
Ο λόγος σύμφωνα με τις Αρχές ήταν ώστε να μην μπορεί το εγκληματολογικό να συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα καθώς τόσο το λάδι όσο και το γράσο αλλοιώνουν τα αποτυπώματα.
Πάντως στο Mercedes-Vito είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS οπότε η ανεύρεσή του ήταν σχετικά εύκολη…
Η επισκευή τόσο του Ford Transit όσο και του Mercedes Vito κρίνεται ασύμφορη καθώς τα λάδια έχουν εισχωρήσει παντού και τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων έχουν βραχυκυκλώσει και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν αν δεν αντικατασταθεί ολόκληρη η πλεξούδα των αυτοκινήτων…
 
Πηγή: http://admin.eshopkey.net/AddShopArticle.aspx?CategoryId=996

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023