Μαζί Hyundai – Audi στις κυψέλες υδρογόνου


 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
 

Την συνεργασία τους για την ανάπτυξη κυψελών ανακοίνωσαν οι εταιρείες Hyundai και Audi.
H συμφωνία θα δώσει πρόσβαση στις εταιρείες του ομίλου VW να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία της κορεατικής εταιρείας που έχει λόγω της κατασκευής του ix35 fuel cells αλλά και του διαδόχου του που φέρει την ονομασία Nexo.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν πολυετή συμφωνία που σχετικά με κυψέλες καυσίμου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανέφερε στέλεχος της Hyundai.
Η συμφωνία εκτός των εταιρειών του ομίλου VW θα αφορά και στην Kia.
«Οι κυψέλες καυσίμου είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική λύση στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ως εκ τούτου αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα στο τεχνολογικό μας για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές», δήλωσε ο Peter Mertens, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος στο τμήμα τεχνολογίας της Audi.
Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company, Euisun Chung, είπε τα εξής:
«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την Audi θα αναδείξει με επιτυχία το όραμα και τα οφέλη των FCEV’s στην παγκόσμια κοινωνία. Η συμφωνία αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ισχυρής δέσμευσης της Hyundai για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τη ζωή των καταναλωτών με οχήματα με υδρογόνο».
Ο Κιμ ανέφερε επίσης ότι τα αυστηρότερα μέτρα της ΕΕ σχετικά με τις εκπομπές ρύπων έως το 2015 θα δημιουργήσει μια άμεση ζήτηση για περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται από υδρογόνο.
Η Hyundai πούλησε 200 τέτοια μοντέλα πέρσι και περιμένει να πουλήσει χιλιάδες φέτος, άλλα ο Κιμ ανέφερε ότι το κόστος είναι ακόμα πολύ υψηλό.
«Τα αυτοκίνητα υδρογόνου θα είναι κερδοφόρα μόλις κάθε εταιρεία πουλάει ετησίως 100.000-300.000 οχήματα» είπε ο Κιμ.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για να μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης οικολογικών τεχνολογιών που θα αντικαταστήσουν τις μηχανές καύσης καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/mazi-hyundai-audi-stiw-kypseles-ydrogonou/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Αναμόρφωση της φορολογίας των αυτοκινήτων - Καταγγελία του ΣΕΕΑΕ στην Ε.Ε. το 2016 και συμπληρωματική το 2020... ΣΕΕΑΕ Δημοσίευση της με αρ. 153104-2024 (4413'Β) ΥΑ - ΜΕΜΟ Αρ. πρωτ. 182251 12/09/2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Αύγουστος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιούνιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Απρίλιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Φεβρουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Ιανουάριος 2024 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Δεκέμβριος 2023 ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Νοέμβριος 2023