Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ 05/06/2018

 


                  Αθήνα, 5 Ιουνίου 2018
 
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης χαιρετίζει την έναρξη της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2018» 


Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια της κορυφαίας Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια2018», στον εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου. Χαιρετίζοντας την έναρξη της έκθεσης, «Ποσειδώνια 2018» ο κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε:
«Τα «Ποσειδώνια» έχουν αναδειχτεί σε έναν θεσμό, που ανά διετία προβάλλει τις επιτυχημένες δραστηριότητες της ελληνικής ναυτιλίας. Κεντρικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» συνεχίζει να παίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας μας, καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη δύναμη στα bulkers και στα δεξαμενόπλοια, δεύτερη στα πλοία μεταφοράς LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), τρίτη στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τέταρτη στα πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG). Ο ελληνόκτητος στόλος είναι στην κορυφή και αποτελείται από 4.624 πλοία, συνολικού tonnage 218.820.527 gt, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία αποτιμάται στα 99,82 δις δολάρια, καταλαμβάνοντας σε όλους τους τομείς την πρώτη θέση στον κόσμο. Ειδικά, τη σημερινή εποχή, στην οποία διαγράφονται οι προϋποθέσεις της μετα-μνημονιακής περιόδου, η ελληνική ναυτιλία σαν αχτίδα φωτός παραμένει ο σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας μας, η οποία προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της οργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης των «Ποσειδωνίων». Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ακράδαντα πως, η οικονομική αναγέννηση της χώρας μας μπορεί να στηριχθεί στο πετυχημένο «παράδειγμα» της πρωτοπόρου ελληνικής ναυτιλίας και στην αναγνώριση της ναυτιλιακής ιδιοφυΐας των Ελλήνων εφοπλιστών. Τα «Ποσειδώνια 2018» δίνουν την ευκαιρία να προωθήσουμε περαιτέρω την πολιτική αυτή και να θέσουμε υψηλότερους κοινούς στόχους για τον ναυτιλιακό τομέα. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και επικερδείς συμφωνίες για όλους εμάς που ζούμε αξιοπρεπώς από τον πλούτο της θάλασσας».
       
      Τα «Ποσειδώνια» που γιορτάζουν φέτος τα 50 χρόνια τους, διατηρούν επάξια τον τίτλο τους, ως η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους, στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε δύσκολες αγορές, όσο και στην ανακάλυψη νέων τεχνολογικών εφαρμογών στη ναυτιλία. Πρόκειται, μάλιστα, για τα μεγαλύτερα «Ποσειδώνια» στην 50χρονη ιστορία τους, καθώς το ραντεβού της παγκόσμιας ναυτιλίας καταρρίπτει κάθε ρεκόρ: 2.010 εκθέτες από 92 χώρες που παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η έξυπνη τεχνολογία αναμένεται να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ εκτός από τους ιδιώτες, συμμετέχουν με εθνικά περίπτερα 22 χώρες.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή με θέμα: Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων 16/04/2025 ΣΕΕΑΕ Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Καθορισμός των κατηγοριών φορολογουμένων, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν αυτομάτως πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τον τρόπο, τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής των πληροφοριών αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων. ΑΔΑ: 6ΝΑΘ46ΜΠ3Ζ-Μ7Ρ ΣΕΕΑΕ ΦΕΚ 1828 Β'-Απόφαση Α.1057 14/04/2025 ΣΕΕΑΕ CAR & MOTOR - Τι έχουν προκαλέσει τα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα στην αγορά ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Ταξινομήσεις & Μεταβιβάσεις όλων των οχημάτων, Μάρτιος 2025 ΣΕΕΑΕ Τοποθέτηση του Προέδρου ΣΕΕΑΕ, Κων/νου Κυράτσου, στο ACTION 24 σχετικά με τη σπείρα ηλεκτρονικών απατών με δήθεν πωλήσεις αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ Carpress - Από ποια χώρα και πότε θα εισάγονται φθηνά μεταχειρισμένα ΙΧ; ΣΕΕΑΕ Αιτημα συναντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη 04/04/2025 ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη 04/04/2025 ΣΕΕΑΕ 04/04/2025 - Ο Κωνσταντίνος Σμπαρούνης, μέλος Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, μιλάει στο κανάλι της «Ν» ΣΕΕΑΕ Carpress - Τι είπε για τους δασμούς Trump ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου του ΕΚ ΣΕΕΑΕ Carpress - Ποια εταιρεία αυτοκινήτων και πως θα γλιτώσει τους επιπλέον δασμούς στις ΗΠΑ;