Αντιμέτωπη με ανάκληση 600.000 ΙΧ η Mercedes! Ποια μοντέλα αφορά


 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@movenews.gr
  

Πάνω από 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz της σειράς C και G είναι πιθανό να ανακαλέσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Οι γερμανικές Αρχές εκτιμούν πως στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1,6 λίτρου έχουν τοποθετηθεί παράνομα λογισμικά τα οποία χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων.
Η Daimler δήλωσε ότι δεν είχε κλητευθεί επισήμως από την KBA σε σχέση με την ανίχνευση των μοντέλων C-class και G-class ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς το δημοσίευμα του Der Spiegel.
Να υπενθυμίσουμε πως η KBA διέταξε τη Daimler να ανακαλέσει το μοντέλο Mercedes Vito van, εξοπλισμένο με πετρελαιοκινητήρα Euro-6 diesel 1.6 λίτρων, λόγω του παράνομου λογισμικού που ανιχνεύθηκε το οποίο μειώνει τις εκπομπές ρύπων.
Η Daimler απάντησε ότι θα πάει στο δικαστήριο αν χρειαστεί…
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/antimetoph-me-anaklhsh-600-000-ix-h-mercedes-poia-montela-afora/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων