Πώς θα έχετε δωρεάν καινούριο αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@movenews.gr
 

Καινούριο αυτοκίνητο με… μηδενικό κόστος για τουλάχιστον δύο χρόνια «υπόσχεται» η Dexcars Hellas σε όσους επιλέξουν κάποιο από τα προγράμματά της.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr υπάρχει μια εφάπαξ χρέωση που κυμαίνεται από 637 έως 1.950 ευρώ για ένα αυτοκίνητο πόλης για 2ετή ή 3ετή χρήση ενώ επίσης στις υποχρεώσεις του χρήστη περιλαμβάνεται και η κίνηση του οχήματος με λογότυπα και διαφήμιση της Dexcar.
Τα πρώτα αυτοκίνητα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς από τις φωτογραφίες έχουν ήδη παραληφθεί από τους χρήστες και φέρουν γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.


Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας τα αυτοκίνητα με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας μπορούν να κυκλοφορούν στην Ελλάδα έως έξι μήνες καθώς μετά η εθνική νομοθεσία επιβάλει τον εκτελωνισμό του οχήματος.
Για αυτό το λόγο η εταιρεία εκτιμά πως αν δεν υπάρξει αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων της Dexcar τότε θα οχήματα θα αντικατασταθούν από άλλα, ίδια μοντέλα, μέχρι να λυθεί το θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας.
Πάντως τα στελέχη της Dexcar εκτιμούν πως πριν τη έλευση του εξαμήνου τα αυτοκίνητα θα έχουν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Όσον αφορά στους χρήστες δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδιοκτήτες οπότε δεν επιβαρύνονται με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλειες, σέρβις μέχρι και αλλαγή ελαστικών. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βάζουν καύσιμα για να κινούνται με το αυτοκίνητο που φέρει τα λογότυπα της Dexcar.
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr πάνω από 650 παραγγελίες αλλά ανάλογα με το εφάπαξ ποσό που έχει καταβάλει ο κάθε ενδιαφερόμενος κυμαίνεται και ο χρόνος παράδοσης των αυτοκινήτων.
Αυτή την στιγμή ο χρόνος παράδοσης είναι minimum 12-24 μήνες ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους 36 μήνες.
Ωστόσο στα συμβόλαια που υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι ο Dexcar εντός 24μήνου πρέπει να έχει παραδώσει τα αυτοκίνητα μαζί με κάποιες δωροκάρτες (prepaid card) με ποσά των 500 ευρώ.
Σε περίπτωση που η εταιρεία αδυνατεί να παραδώσει το αυτοκίνητο εγγυάται επιστροφή των χρημάτων…
Τέλος στα παραπάνω να αναφέρουμε πως οι χρήστες των αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν και επιπλέον 500 ευρώ για εγγύηση της ασφάλειας τα οποία μετά τη λήξη της χρονομίσθωσης επιστρέφονται.
Για το 2018 η Dexcar στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει να παραδώσει 20 αυτοκίνητα ενώ για το 2019 ο αριθμός των παραδόσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 οχήματα.
 

Ποια είναι η Dexcars
Η εταιρία Dexcar διαθέτει δύο έδρες. Η πρώτη βρίσκεται στο Essen της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί το κέντρο όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, και εκεί διεξάγονται όλες οι λειτουργικές και διαχειριστικές εργασίες.
Η δεύτερη βρίσκεται στην Ελβετία και είναι τύπου Holding, η οποία έχει κεφάλαιο 100.000 Ελβετικά Φράγκα, και σκοπός της είναι η διαχείριση των νομικών και διοικητικών ζητημάτων, καθώς και να δημιουργήσει έδρες σε όλες τις χώρες που παραδίδονται αυτοκίνητα.
Η δραστηριότητα της Dexcar έχει ήδη αναπτυχθεί σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, Τσεχία, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κλπ.) και εκτιμάται πως μέσα στο 2017 θα φτάσει τις 21 χώρες.
Η Dexcar έχει μεγάλη εμπειρία στην εμπορία και τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων και χάρη σε αυτή τη νέα προσέγγιση βραβεύτηκε στη Γερμανία για την καινοτόμο ιδέα της.
Το πρόγραμμα αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου με μικρό εφάπαξ ποσό συμμετοχής του πελάτη και με μηδενικό μηνιαίο μίσθωμα.
Το ποσό συμμετοχής εξαρτάται από την αξία του αυτοκινήτου και το χρόνο παράδοσης.
Όλα τα αυτοκίνητα είναι καινούργια με βασικό εξοπλισμό εργοστασίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης.
Η συμφωνία μίσθωσης έχει διάρκεια 24 ή 36 μήνες μήνες.
Με τη λήξη του συμφωνητικού λαμβάνετε νέο αυτοκίνητο μεγαλύτερης κλάσης.
Η συμφωνία μίσθωσης περιλαμβάνει:
Ασφάλεια αυτοκινήτου αστικής ευθύνης.
Μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου.
Τέλη κυκλοφορίας.
Σέρβις στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες.
1 αλλαγή ελαστικών.
25.000 χιλιόμετρα / έτος.
Δήλωση 5 οδηγών.
Κουπόνια αγοράς καυσίμων, αξεσουάρ κ.ά.


Kατηγορίες Αυτοκινήτων
Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων, επιλέγονται με βάση την εμπορική τους αξία.
1η κατηγορία: Εμπορικής αξίας 18.000 €
2η κατηγορία: Εμπορικής αξίας 30.000 €
3η κατηγορία: Εμπορικής αξίας 45.000 €
4η κατηγορία: Εμπορικής αξίας 65.000 €
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/pos-ths-exete-dorean-kainoyrio-aytokinhto-kathe-2-xronia/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων