«Κινέζικο» θα είναι το ηλεκτρικό Mini

 

 


Του Γιώργου Κ. Ανδρή                                                                                                                                     andris@movenews.gr
 

Η έρευνα και ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού Mini θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, δήλωσε στη Γενεύη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Peter Schwarzenbauer, σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall.
Η BMW είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα πως είχε υπογράψει μια επιστολή προθέσεων με την Great Wall να είναι η πρώτη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία συναρμολόγησης Mini εκτός Ευρώπης.
 

Το νέο ηλεκτρικό Mini θα αναπτυχθεί και θα παραχθεί στην Κίνα, αλλά δεν ξέρουμε πού ακόμα”, δήλωσε ο Schwarzenbauer.
Μέχρι στιγμής, η BMW έχει στηρίξει τις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Γερμανία για να παράγει το σημερινό Mini. Ωστόσο, οι αυστηρότεροι κανονισμοί αναγκάζουν τη μεταφορά της παραγωγής στην Κίνα.
 
Πηγή: https://www.movenews.gr/kineziko-tha-einai-to-hlektriko-mini/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων