Ανύπαρκτα ΙΧ με… γραμμάτια πουλά έμπορος στη Θήβα

 

 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή                                                                                                                             andris@movenews.gr
 
Μετά την μάστιγα του γυρίσματος των χιλιομέτρων από πολλούς εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μια νέα τάση καταγράφεται στην αγορά αυτοκινήτου που έχει να κάνει με απατεώνες που πουλάνε αυτοκίνητα έναντι γραμματίων!
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr στην περιοχή της Θήβας έμπορος αυτοκινήτων με κατάστημα έχει επιδοθεί το τελευταίο τρίμηνο σε ένα «μαραθώνιο» όπου ψαρεύει τους πελάτες τους μέσω γνωστών ιστοσελίδων με αγγελίες αυτοκινήτων και τους υπόσχεται εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με εξόφληση έως και πάνω από 60 μήνες με γραμμάτια.
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και την μη έκδοσης νέων δανείων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε συνδυασμό της ύπαρξης καταστήματος με έστω και λιγοστά αυτοκίνητα έχει οδηγήσει εκατοντάδες ανυποψίαστους καταναλωτές στον απατεώνα έμπορο εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Θήβας.

 
Ο εν λόγο έμπορος αναφέρει στους υποψήφιους – πελάτες και θύματά του πως έχει και άλλο κατάστημα στη Γερμανία αλλά και συνεργάτες και τους παραπέμπει στη γνωστή ιστοσελίδα με αγγελίες αυτοκινήτων της Γερμανίας (mobile.de) ώστε να επιλέξουν όποιο αυτοκίνητο τους αρέσει και κατόπιν να τους φέρει μέσα σε 20-40 ημέρες.
Μάλιστα για να γίνει και πιστευτός ο συγκεκριμένος έμπορος αποστέλλει και ηλεκτρονικά στα θύματά του τόσο ένα έγγραφο παραγγελίας του οχήματος όσο και μια απόδειξη είσπραξης των χρημάτων.
Έτσι οι υποψήφιοι αγοραστές αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς και του αποστέλλουν μέσω τράπεζας συνήθως το 50% της αξίας του οχήματος που έχουν επιλέξει.
Μάλιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα που παραγγέλνουν κυμαίνονται στις 8.000 με 10.000 ευρώ μαζί με το κόστος εκτελωνισμού και μεταφοράς οπότε οι προκαταβολές κυμαίνονται απo 4.000 έως και πάνω από 5.000 ευρώ.
 


Όλα βαίνουν καλώς μέχρι την ημέρα της κατάθεσης των χρημάτων αλλά και του χρονικού διαστήματος των 20-40 ημερών που ο επιτήδειος έμπορος λέει στα θύματά του πως το αυτοκίνητο έρχεται.
Μετά το πέρας του χρονικού περιθωρίου που ορίζει ο ίδιος αρχίζουν τα προβλήματα αλλά και οι δυσκολίες στην επικοινωνία.
Ειδικότερα ο επιτήδειος έμπορος αναφέρει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ήταν καλό και αποφάσισε να μην το εισάγει αναφέροντας στους πελάτες να επιλέξουν κάποιο άλλο το οποίο θα φέρει συντομότερα.
Οι περισσότεροι πελάτες αρκούνται στις δικαιολογίες τους και επιλέγουν κάποιο άλλο περιμένοντας την άφιξή του μετά από 20 ημέρες.
Ωστόσο κάποιοι άλλοι περισσότερο έξυπνοι επικοινώνησαν με κάποιους εμπόρους της Γερμανίας που είχε το όχημα που τους ενδιέφερε και κατόπιν έλεγαν στον επιτήδειο έμπορο της Θήβας να επικοινωνήσει με συγκεκριμένη εμπορία για να αποκτήσει το όχημά τους.
Ο επιτήδειος έμπορος μετά από 1-2 ημέρες του έλεγε ότι αγόρασε το αυτοκίνητο και θα βρίσκεται στην Ελλάδα σε 20 ημέρες.
Οι πελάτες-θύματα ωστόσο μετά την επιβεβαίωση του Έλληνα εμπόρου ΙΧ επικοινωνούσαν εκ νέου με την εμπορία στην Γερμανία και διαπίστωναν πως το όχημα που τους ενδιέφερε ήταν διαθέσιμο και κανένας δεν έμπορος από την Θήβα δεν το είχε αγοράσει!
Σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr ο συγκεκριμένος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων απασχολεί ήδη τις Αρχές ενώ το κατάστημα έχει γίνει αντικείμενο επίθεσης από αγνώστους πολλές φορές.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν εμφανίζεται συχνά εκεί αλλά συγγενικά του πρόσωπα μεταβαίνουν στο κατάστημα το πρωί και κρατούν ανοικτό μέχρι το μεσημέρι. Πολύ πριν δύσει ο ήλιος το κατάστημα είναι κλειστό.
Επίσης στο κατάστημα υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία είναι άγνωστο αν ανήκουν στον επιτήδειο έμπορο εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Θήβας αλλά σε περίπτωση που κάποιος έχει τα αποδεικτικά στοιχεία πως του απέστειλε μέσω τράπεζας χρήματα ως προκαταβολή για κάποιο αυτοκίνητο καλό θα ήταν θα επισκεφθεί άμεσα τον δικηγόρο του για να μπορέσει να πάρει τουλάχιστον κάποιο από τα αυτοκίνητα της επιχείρησης.
Σε διαφορετική περίπτωση ο επιτήδειος έμπορος θα έχει εξαφανιστεί εκτός συνόρων και όπως και άλλοι έμποροι στο παρελθόν είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε κάποια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης…

 
Πηγή: https://www.movenews.gr/anyparkta-ix-me-grammatia-poyla-apateonas-emporos-sth-thiva/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων