Συγκριτικό τεστ τιμών για BMW – Μειώστε το κόστος service 70%

 

 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@movenews.gr


Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων BMW οι οποίοι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την συντήρηση ή επισκευή του οχήματός τους σε εξουσιοδοτημένα ή μη συνεργεία.

Το movenews.gr μετά από έρευνα που πραγματοποίησε δημιούργησε έναν χρήσιμο «συνοδηγό» για τους ιδιοκτήτες των γερμανικών αυτοκινήτων ώστε να μπορούν συγκρίνουν και να επιλέξουν τα σωστά ανταλλακτικά αλλά και εργασία στις σωστές τιμές.

Όσον αφορά στις εγγυήσεις καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι τα ανταλλακτικά είτε γνήσια, είτε εφάμιλλης ποιότητας είτε ιμιτασιόν έχουν όλα εγγύηση!
Παράλληλα η χρήση γνησίων ανταλλακτικών ή ΟΕΜ (εφάμιλλης ποιότητας) διατηρεί σε ισχύ την εγγύηση του αυτοκινήτου (οδηγία BER 2002). Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Συγκριτικό τεστ τιμών για αλλαγή λαδιών

Μία από τις πλέον συνηθισμένες εργασίες σε όλα τα αυτοκίνητα αφορά η αλλαγή λαδιών.

Στα αυτοκίνητα της σειράς 3 και σειράς 5 τα λάδια που προτείνει το εργοστάσιο σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα χρεώνονται 21 ευρώ το λίτρο, 13 ευρώ το φίλτρο και η εργασία χρεώνεται 45 ευρώ με επιπλέον τον ΦΠΑ.

Δηλαδή η αλλαγή λαδιών σε ένα BMW σειράς 3 σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα κοστίζει 173,8 ευρώ τα οποία αναλυτικά αφορούν σε 105 ευρώ για 5 λίτρα λάδι, 13 το φίλτρο και 55,8 ευρώ για εργασία και ΦΠΑ.

Σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο αλλά εξειδικευμένο για την επισκευή αυτοκινήτων BMW η αλλαγή λαδιών σε ένα μοντέλο της σειράς 3 κοστίζει μόλις 76 ευρώ!

Ειδικότερα τα 5 λίτρα λάδι (εφάμιλλης ποιότητας) κοστίζουν μόλις 70 ευρώ, το φίλτρο κοστίζει μόλις 6 ευρώ ενώ η εργασία δεν χρεώνεται!

Aν βέβαια κάποιος ιδιοκτήτης κάποιας BMW σειράς 3 είναι πιο τολμηρός και μπορεί να αλλάξει μόνος του τα λάδια τότε το κόστος θα μειωθεί περαιτέρω και θα κυμανθεί σε περίπου 50 ευρώ…

Η αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα BMW για την σειρά 5 κοστίζει 194 ευρώ! Ειδικότερα τα λάδια χρεώνονται 126 ευρώ, το φίλτρο 12,24 ευρώ και η εργασία με τον ΦΠΑ κοστίζει 55,8 ευρώ.

Αντίστοιχα η αλλαγή λαδιών σε ένα μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο κατάστημα κοστίζει 90 ευρώ εκ των οποίων τα 84 ευρώ αφορούν στα λάδια.

Σε περίπτωση τώρα που κάποιος τολμηρός θέλει να αλλάξει μόνος του τα λάδια στην 5άρα του το κόστος μειώνεται στα 65 ευρώ.
 
                     
Συγκριτικό τεστ τιμών για αλλαγή συμπλέκτη

Μία από τις πιο ακριβές επισκευές αφορά στην αντικατάσταση του συμπλέκτη (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) όπου οι διαφορές που εντόπισε το movenews.gr είναι εξωπραγματικές.

Ειδικότερα το κόστος επισκευής του σετ συμπλέκτη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κοστίζει για μία BMW σειρά 3 σε 342 ευρώ για τα ανταλλακτικά και 310 ευρώ για εργασία και ΦΠΑ.

Δηλαδή το κόστος αλλαγής σετ συμπλέκτη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κοστίζει 652 ευρώ!

Σε ένα μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο συνεργείο το κόστος αλλαγής σετ συμπλέτη εφάμιλλης ποιότητας σε μια BMW σειρά 3 κοστίζει 420 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα ανταλλακτικά αλλά και η εργασία!

Τώρα αν κάποιος διαθέτει μηχανολογικές γνώσεις το σετ συμπλέκτη στην ελεύθερη αγορά για μια BMW σειρά 3 κοστίζει από 250 ευρώ…

Η αλλαγή σετ συμπλέκτη σε μια BMW σειράς 5 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κοστίζει 360 ευρώ για ανταλλακτικά και επιπλέον 320 ευρώ για εργασία. Δηλαδή ο «λογαριασμός» για αλλαγή σετ συμπλέκτη κυμαίνεται στα 680 ευρώ!

Για αλλαγή σετ συμπλέκτη σε μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο συνεργείο BMW περιορίζεται στα 300 ευρώ με επιπλέον 100 ευρώ για την εργασία. Δηλαδή το σύνολο ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Στο ελεύθερο εμπόριο το σετ συμπλέκτη για μια BMW σειράς 5 κοστίζει από 290 ευρώ…
       

Συγκριτικό τεστ τιμών για αλλαγή φρένων

Ιδιαίτερα τσουχτερή αποδείχθηκε πως είναι η τιμή τόσο των ανταλλακτικών όσο και της εργασίας για αλλαγή φρένων σε μια BMW σειράς 3 σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα.

Ειδικότερα τα τακάκια κοστίζουν 125,67 ευρώ, 80 ευρώ οι δίσκοι, 23 ευρώ ο αισθητήρας και 186 ευρώ για εργασία. Δηλαδή το σύνολο αντικατάστασης των φρένων σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα της BMW ανέρχεται σε 414,67 ευρώ!

Ακριβώς τα ίδια ανταλλακτικά εφάμιλλης ποιότητας σε μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο συνεργείο BMW μαζί με την εργασία κοστίζουν μόλις 180 ευρώ! Δηλαδή λιγότερα από τα μισά χρήματα!

Αντίστοιχα η αλλαγή φρένων σε μια BMW σειράς 5 σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα κοστίζει 319 ευρώ για δίσκους, τακάκια και αισθητήρες και επιπλέον 186 ευρώ για εργασία. Δηλαδή το κόστος αλλαγής φρένων ανέρχεται σε 505 ευρώ!

Η αλλαγή φρένων σε ένα μη εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο συνεργείο με τη χρήση ανταλλακτικών εφάμιλλης ποιότητας κοστίζει 240 ευρώ. Επίσης λιγότερα από τα μισά χρήματα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου.

Τέλος στην ελεύθερη αγορά το σετ αλλαγής φρένων στην σειρά 3 κοστίζει από 120 ευρώ ενώ για την σειρά 5 από 160 ευρώ…

Οι τιμές για την εργασία και τα ανταλλακτικά εφάμιλλης ποιότητας έχουν ληφθεί από το εξειδικευμένο συνεργείο BMW του κ. Ηρακλή Αλεξανδράκη στην Καλλιθέα και ειδικότερα στην οδό Ασκληπιού 21. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2109426441.


Πηγή: www.movenews.gr/sygkritiko-test-timon-gia-bmw-meioste-to-kostos-service-70/

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων