Αύξηση 60% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο!

 
 
 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Αύξηση 60% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr
Μάλιστα στα αναλυτικά στοιχεία των πωλήσεων ξεχωρίζουν η πώληση μιας ολοκαίνουργιας Bentley, το ποσοστό αύξησης 350% που σημείωσε η Porsche και και οι αυξημένες πωλήσεις πολυτελών μοντέλων.
Αντίθετα αξιοσημείωτη είναι η πτώση που σημείωσε η Mitsubishi με την πώληση μόλις 6 αυτοκινήτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο διατέθηκαν 5.233 καινούρια ΙΧ έναντι 3.284 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει άνοδο 59,34%.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το πολύ υψηλό ποσοστό αύξηση οφείλεται στο γεγονός πως πέρυσι τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις είχαν κυριολεκτικά «παγώσει» εξαιτίας της αναμονής εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης.
Ωστόσο αν συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα Φεβρουαρίου 2017 με τα αντίστοιχα του 2015 που ήταν σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης πάλι θα καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως οι πωλήσεις νέων ΙΧ φέτος είναι αυξημένες σε ποσοστό 7% σε σχέση με το 2015!
Με λίγα λόγια οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων φαίνεται ότι πάνε καλά με το 50% ωστόσο να αφορούν σε πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων…
Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημειώνουν αύξηση 30,6% καθώς στο πρώτο δίμηνο του 2017 πουλήθηκαν 11.796 καινούρια αυτοκίνητα έναντι 9.030 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Πρώτη η Toyota
Για έναν ακόμη μήνα η Toyota στέφθηκε πρωταθλήτρια πωλήσεων καθώς διέθεσε 649 αυτοκίνητα τον Φεβρουάριο του 2017 έναντι 415 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2016 σημειώνοντας αύξηση 56,39%.
Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η VW με 491 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 63,12% και στην Τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Opel με 484 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 79,26%.
Στην τέταρτη θέση ακολουξεί η Nissan με 370 αυτοκίνητα καταγράφοντας αύξηση 111,43% και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ford με 362 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 86,60%.
Επίσης τεράστιο ποσοστό αύξησης σημείωσαν η Suzuki (642.22%), η Skoda (541,94%), η Kia (563,16%), η Porsche (350%) και η Land Rover (366%).
Παράλληλα ένα Έλληνας κροίσος απέκτησε τη δική του καινούρια Bentley…
 

 
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/auto/143004,afxisi-60-simeiosan-oi-poliseis-aftokiniton-ton-fevrouario.html 

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων