Αλλάζουν οι τιμές στα αυτοκίνητα - Ποια γίνονται φθηνότερα, ποια ακριβότερα

 

 
Τα πάνω κάτω στην αγορά αυτοκινήτου φέρνουν ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης και η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης.
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων βαίνουν μειούμενες και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις προαναφερθείσες αιτίες, αλλά και από το γεγονός ότι δεν δόθηκε ένα ικανό χρονικό διάστημα για να τεθούν ομαλά σε εφαρμογή τα νέα μέτρα.
Οπότε, η στάση αναμονής από το καταναλωτικό κοινό είναι δεδομένη, ακόμη και στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων όπου και εκεί προκλήθηκαν... αναταράξεις μετά το άλμα από το 30% στο 80% του συντελεστή της φορολόγησης των μισθωμάτων.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τέλη ταξινόμησης, από 1ης Ιουνίου 2016 που ουσιαστικά έχει πάψει να ισχύει το μέτρο της απόσυρσης, κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών ταξινόμησης είναι η λιανική τιμή προ φόρων, αλλά και οι εκπομπές ρύπων ενός αυτοκινήτου και όχι ο κυβισμός του κινητήρα όπως ίσχυε. Στις αξιοσημείωτες αλλαγές και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας, η απαλλαγή των υβριδικών κατά 50% από το τέλος ταξινόμησης και πλήρης απαλλαγή μόνον των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Με πρόσφατη τροπολογία, όπως αναφέρει η «Ημερησία» γίνεται ευνοϊκότερη η φορολόγηση των τελών ταξινόμησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με προδιαγραφές ρύπων Euro 5 (δεν ισχύουν επιβαρύνσεις), ενώ καμία απολύτως διαφοροποίηση δεν υπάρχει στα πιο ρυπογόνα (Euro 4 και παλαιότερα).
 

 
Πηγή: http://www.enikonomia.gr/economy/113105,allazoun-oi-times-sta-aftokinita-poia-ginontai-fthinotera-poia-ak.html

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων