Νέα παράταση για τα μεταχειρισμένα ΙΧ ζητά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων από το ΥΠΟΙΚ

 
Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση από τις αρχές Απριλίου τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πληρώνουν διπλάσιους δασμούς σε σχέση με σήμερα.
 
Νέα παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ζητά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος η οποία να σημειωθεί λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Πρόκειται για το δικαίωμα εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Euro 5 που η αξία του εκτελωνισμού διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με των καινούργιων αυτοκινήτων.
Ο αγοραστής κερδίζει από το κόστος κτήσης ως μεταχειρισμένο το οποίο τα κάνει εμπορεύσιμο.
Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση από τις αρχές Απριλίου τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πληρώνουν διπλάσιους δασμούς σε σχέση με σήμερα.
Παράδειγμα στο στάδιο του εκτελωνισμού ο έμπορος πληρώνει 1.000 ευρώ για το εκτελωνισμό από τον Απρίλιο το κόστος θα είναι αυξημένο έως 150% με αποτέλεσμα η αξία πώλησης να επιβαρύνεται υπέρμετρα με συνέπεια η απόκτηση ενός « καλού» μεταχειρισμένου Ι.Χ. να καθίσταται ασύμφορη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγωγέων κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος είπε στο bankingnews ότι αν δεν υπάρξει παράταση, ο κλάδος των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων θα καταστραφεί και την ίδια στιγμή θα χαθεί μια σημαντική αγορά που σε ετήσια βάση αλλάζουν χέρια περίπου 30.000 αυτοκίνητα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
 
Πηγή: http://bankingnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα για τα αυτοκίνητα -Τι θα αλλάξει; ΣΕΕΑΕ ΕΕ: Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για τη φορολογία στα αυτοκίνητα! ΣΕΕΑΕ Αποκάλυψη: Νέα πρόστιμα έρχονται από την Κομισιόν! ΣΕΕΑΕ Νέα πρόστιμα-μαμούθ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Γλιτώνουν το χαράτσι οι έμποροι εισαγόμενων ΙΧ και φορτηγών! ΣΕΕΑΕ Ξαναλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά! ΣΕΕΑΕ Πανάκριβα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα! ΣΕΕΑΕ Χάος στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών! Τι άλλαξε; ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ | Στοχοποίηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ ΣΕΕΑΕ: Το κράτος θέλει μονοπώλιο μόνο με μεγάλες εισαγωγικές! ΣΕΕΑΕ Ανακοίνωση του ΣΕΕΑΕ σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων