Ενημέρωση από την ΕΣΕΕ για το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.)



Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 563-20/01/2016 συνημμένου εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & δια βίου Μάθηση», σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις  Ομοσπονδίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εντάσσονται στην υποχρέωση ανάρτησης στοιχείων στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.).
Επειδή οι διατάξεις του νόμου είναι ασαφείς και η προθεσμία για την εκπλήρωση της υποχρέωσης είναι άμεση (31η Ιανουαρίου 2016), συνιστούμε στους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που έχουν υλοποιήσει συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ μέσα στο 2015 ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ από 8/8/2015 και έπειτα να προβούν καταρχήν σε αίτημα για λήψη κωδικών από το σύστημα ΚΗΜΔΗΣ, μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email: infohelpdesk@eprocurement.gov.gr, να αρχειοθετήσουν κάθε επικοινωνία και, εφόσον λάβουν τους σχετικούς κωδικούς να προχωρήσουν στην καταχώρηση των συμβάσεων.
Για όσους αυτό δεν καταστεί δυνατό, συνιστούμε την υποβολή, έστω και εκπρόθεσμα.
Σε περίπτωση που κάποιος φορέας που υποχρεούται να αναρτήσει τα στοιχεία των συμβάσεων των συγχρηματοδοτούμενων έργων του, δεν το πράξει, υπάρχει ο κίνδυνος οι σχετικές δαπάνες να καταστούν ως μη επιλέξιμες (θα ζητηθεί επιστροφή των χρημάτων).
Μετά την τωρινή υποβολή, θα προσπαθήσουμε, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους, να αποσαφηνίσουμε το αόριστο νομικό πλαίσιο, οπότε θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μια οριστική απάντηση, εάν οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι εντάσσονται πράγματι στους υπόχρεους ή όχι.
 

Δείτε τα παρακάτω έγγραφα :

Κατευθυντήρια Οδηγία 7 /2015

Εγχειρίδιο χρήσης Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.

Υποχρέωση ανάρτησης στοιχείων στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.)