Κατάργηση των οδηγιών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ζητά ο ΣΕΕΑΕ για τον εκτελωνισμό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.



 
 
Πρόλογος : Ο εκτελωνισμός των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της EURO 5 αντιρρυπαντικής οδηγίας σταμάτησε στις 31-8-2015. Μετά από μεγάλο αγώνα των μελών του Δ.Σ. και παρέλευση δυο μηνών πετύχαμε να ξεκινήσει πάλι ο εκτελωνισμός και αυτός για περιορισμένο χρόνο, νόμος 4342/15 άρθρο 64.
Από την μεριά της η πολιτεία μπορεί να θεωρεί ότι μας έκανε και χάρη !!!
Ως εδώ όμως !!!   το πάθημα μάθημα !!!   και κερατάδες και δαρμένοι δεν γίνεται, δεν πάει άλλο !!!
Συνάδελφε,  το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΑΕ ανοίγει και πάλι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και ξεκινά έναν αγώνα δρόμου, για να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην εισαγωγή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και την διακριτική μεταχείριση που υφίσταται, από τα τερτίπια και τους άδικους νόμους της ελληνικής πολιτείας, έναντι του καινούριου και του εγχώριου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Συνάδελφε, ο αγώνας αυτός θα είναι σκληρός και επίπονος, από την μεριά της πολιτείας δεν περιμένουμε σχεδόν τίποτα, η μέχρι σήμερα συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων, η στήριξη που έδειξαν στο καινούριο αυτοκίνητο και στους δέκα μεγαλοεισαγωγείς αντιπροσώπους όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ορατή και πολύ μεγάλη, για αυτό και γνωρίζουμε ότι η δικαίωση μας θα έρθει και πάλι μόνο αν προσφύγουμε στην επιτροπή ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής ένωσης και το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Συνάδελφε, ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, γνωρίζουμε ότι θα εκθέσουμε τον εαυτό μας απέναντι στα συμφέροντα αυτά και απέναντι στην πολιτεία,  δεν έχουμε όμως πρόβλημα μπροστά στο κοινό συμφέρον και στο δίκαιο του αιτήματός μας, το έχουμε ξανακάνει, είμαστε ήδη μπαρουτοκαπνισμένοι, το μόνο που ζητούμε από σένα συνάδελφε είναι να συνεργαστείς μαζί μας, να καταθέσεις τις προτάσεις σου, τις ιδέες και τις απόψεις σου, οι οποίες θα μας είναι πολύ χρήσιμες και να τακτοποιήσεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις (την ετήσια συνδρομή των 100 ευρώ) χρήματα τα οποία μας είναι απαραίτητα για την λειτουργία του συνδέσμου και του αγώνα που ξεκινά.
9-11-2015   Για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου ο ΣΕΕΑΕ στέλνει υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών κο Αλεξιάδη και ένα από τα θέματα (5ο) που αναφέρονται στο υπόμνημα είναι η κατάργηση των οδηγιών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τον εκτελωνισμό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, διότι οι νόμοι που σήμερα ισχύουν στην Ελλάδα, για την εισαγωγή των αυτοκινήτων,  παραβιάζουν κατάφορα το άρθρο 110 της Συνθήκης Λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και άνιση - διακριτική μεταχείριση μεταξύ ομοειδών προϊόντων. Σε προηγούμενη τηλεφωνική μας επικοινωνία με την κα Μιχαηλίδου, για το θέμα της παράτασης της EURO 5 οδηγίας, η άποψη και η θέση της ήταν ότι υπάρχει πλήρη εναρμόνιση με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και καμιά παραβίαση δεν υπάρχει.
11-11-15   Συνάντηση μελών και του νομικού συμβούλου για θέματα Ε.Ε. κου Παναγιώτη Ρίζου, του ΣΕΕΑΕ, με την Δ/ντρια Ε.Φ.Κ. κα Κανελλοπούλου και την κα Μιχαηλίδου του Υπουργείου Οικονομικών. Η διάρκεια της συνάντησης ξεπέρασε τις δυο ώρες και από την μεριά του ο ΣΕΕΑΕ απέδειξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την άνιση και διακριτική μεταχείριση μεταξύ ομοειδών προϊόντων, που υφίσταται το εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έναντι του καινούριου και του εγχωρίου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με επιχειρήματα, νόμους και παραδείγματα. Σίγουρα προβληματίσαμε. Αφήσαμε τα παραστατικά για να τα μελετήσουν και την ερχόμενη εβδομάδα θα τηλεφωνηθούμε, για να ορίσουμε μια νέα συνάντηση.