Αναδρομικές χρεώσεις


Ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετούς συναδέλφους, από το 2005 και παρότι πολλοί απ’ αυτούς έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Αφορά κυρίως αυτοκίνητα BMW μεταχειρισμένα, που εισήχθησαν στη χώρα την περίοδο 2001 έως 2004 με όλα τα νόμιμα παραστατικά, άδειες, τιμολόγια, πιστοποιητικά συμμόρφωσης οδηγίας 98/69, βεβαιώσεις οδηγίας 98/69 από τις αρμόδιες Δ/νσεις Συγκ/νιών και από την BMW. Εκτελωνίστηκαν, πουλήθηκαν και εκ των υστέρων (2005) έγινε <> ανάκληση της 98/69 οδηγίας και υπαγωγή στην 96/69 οδηγία, με αποτέλεσμα να χρεώσουν αυτά τα αυτοκίνητα και κατ' επέκταση τους εμπόρους εισαγωγείς, με διπλά τελωνεία !!!!!!!!!!!!!!!  'Ολα αυτά τα χρόνια ο Σύνδεσμος αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της αυθαιρεσίας.

17/6/2013  Ο ΣΕΕΑΕ στέλνει επιστολή-ανακοίνωση στα μέλη του : Αγαπητοί συνάδελφοι, το Δ.Σ. του συνδέσμου μας, μετά από καταγγελίες συναδέλφων για τις υποθέσεις των άδικων αναδρομικών χρεώσεων, αποφάσισε να καλέσει, συναδέλφους που τους αφορούν, σε συνάντηση προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας και να διεκδικήσουμε, δια μέσω της νομικής οδού, αν είναι δυνατόν ακόμα και αποζημώσεις. Όσοι συνάδελφοι έχουν περιπτώσεις με αναδρομικές χρεώσεις, παρακαλούνται να εποκοινωνήσουν με την γραμματεία του συνδέσμου μας έως 30 Ιουνίου.
26/6/2014 Οι τελευταίες ενέργειες της διοίκησης του ΣΕΕΑΕ ξεκίνησαν με συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με την κα Τσάγκα, δ/ντρια του Υφυπουργού Μεταφορών, καθώς και τον κο Βερόγκο, δ/ντή της Δ/νσης Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών.
24/7/2014 Καταθέσαμε ερώτημα-αναφορά του νομικού μας συμβούλου κου Ρίζου, αρμόδιο αυτών των θεμάτων,  προς την κα Τσάγκα δ/ντρια του Υφυπουργού Μεταφορών και τον κο Βερόγκο δ/ντή της Δ/νσης Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών.
1/10/2014 Απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών στο ερώτημα-αναφορά, που καταθέσαμε στις 24/7/2014.
2/10/2014 Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, παρών στην συνάντηση και ο νομικός μας κος Ρίζος, για να συζητηθεί το θέμα και στο Τελωνείο Αθηνών συνάντηση αμέσως μετά, για την επίλυση του θέματος.
15/10/2014 Παράδοση υπομνήματος-αναφοράς του ΣΕΕΑΕ προς το Τελωνείο Αθηνών, σχετικά με τις αναδρομικές χρεώσεις.
21/10/2014 Τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Βλαστού  του Τελωνείου Αθηνών, η οποία μας ενημέρωσε ότι θα στείλει το θέμα πίσω στην πολιτική ηγεσία με εισηγητική της πρόταση, να δοθεί πολιτική λύση η οποία να κλείνει θετικά και οριστικά το θέμα των αναδρομικών χρεώσεων, λόγω του ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και αδικίες στον κλάδο.
12/12/2014 Θετική υπέρ των εμπόρων, η εισηγητική πρόταση από το Δικαστικό τμήμα του Τελωνείου Αθηνών προς την πολιτική ηγεσία.
ΣΕΕΑΕ: Θα ζητήσουμε συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση. Λόγω της προκύρηξης των πρόωρων εκλογών, θα περιμένουμε την νέα κυβέρνηση πού θα προκύψει και αναλόγως θα κινηθούμε.

22/1/2015 Το έγγραφο του Τελωνείου Αθηνών της κας Βλαστού προωθείται στη Δ/νση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων & Παραβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
11/3/2015 Συνάντηση του ΣΕΕΑΕ με την Γενική Δ/τρια Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. κα Ε. Γιαλούρη και εν συνεχεία συνάντηση με τον κο Π. Μαντούβαλο, σύμβουλο της Υπουργού Οικονομικών κας Νάντιας Βαλαβάνη, με τους οποίους συζητήσαμε αυτό το θέμα, εν όψη της  συνάντησής μας με την κα Υπουργό.

19/3/2015 Συνάντηση του ΣΕΕΑΕ με την Γ.Γ.Δ.Ε. κα Σαββαΐδου και κατάθεση υπομνήματος (8ο θέμα).
19/3/2015 Απάντηση της κας Φιολιτάκη, Υπεύθυνης της Δ/νσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων & Παραβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών στην πρόταση της κας Βλαστού του Τελωνείου Αθηνών, στις 12/12/2014.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ Ενέργειες του ΣΕΕΑΕ για την παράταση της αντιρρυπαντικής οδηγίας EURO 5 ΣΕΕΑΕ Πινακίδες ΔΟΚ, προβλήματα...................... ΣΕΕΑΕ Οι Δ/νσεις Συγκοινωνιών της χώρας δεν λειτουργούν ΣΕΕΑΕ ΔΙ.ΠΑ.Ε. Υπηρεσία Αξιών Θεσσαλονίκης ΣΕΕΑΕ Κατάργηση των οδηγιών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ζητά ο ΣΕΕΑΕ για τον εκτελωνισμό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα και αίτημα συνάντησης του ΣΕΕΑΕ, στον Υπουργό Οικονομικών κο Αλεξιάδη ΣΕΕΑΕ Ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου. Άρση ακινησίας για πώληση και μεταβίβαση από ή σε έμπορο αυτοκινήτων ΣΕΕΑΕ 40 εμποροί αυτοκινήτων καταγγέλουν την Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μεσσηνίας ΣΕΕΑΕ Συνάντηση του ΣΕΕΑΕ με τον Υπουργό Οικονομικών, κο Βαρουφάκη ΣΕΕΑΕ "Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας" για το 2015 ΣΕΕΑΕ Απόσυρση αυτοκινήτου ΣΕΕΑΕ Υποχρέωση ασφάλισης αυτοκινήτων