Ενημέρωση του Δ.Σ. προς τα μέλη του Σ.Ε.Ε.Α.Ε.



Συνάδελφοι,
Το παρεμπόριο δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο και ούτε πρόκειται να εξαφανιστεί. Μπορούμε όμως όλοι μας να βοηθήσουμε και  πρέπει να το κάνουμε, στο να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο.
Το παρεμπόριο δεν ζημιώνει μόνο την πολιτεία, άλλα δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημία και όχι μόνο, στον έμπορο επαγγελματία.
Ο καθ' ένας από μας μπορεί να σκέφτεται ότι μπορεί να «μπλέξει» καταγγέλλοντας περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή του, γι’ αυτό και τον ενημερώνουμε ότι αυτόν τον ρόλο μπορεί και τον αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος, αρκεί ο συνάδελφος να μας ενημερώσει και ο ΣΕΕΑΕ, ως ο επίσημος φορέας του κλάδου, θα καταγγείλει το περιστατικό στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, χωρίς να αναφερθεί στο πως και από πού το έμαθε.
Το παρεμπόριο δεν έχει να κάνει μόνο με την εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, άλλα και με την εισαγωγή.
Αρκετοί ιδιώτες και κάποιοι παλιοί «συνάδελφοι» που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από το εξωτερικό, άλλα στο όνομά τους και άλλα απευθείας στο όνομα του υποψήφιου αγοραστή.
Ο Σύνδεσμος έχει κάνει και συνεχίζει τις ενέργειές του μέχρι και σήμερα και τα αποτελέσματα των ενεργειών του Συνδέσμου στο θέμα αυτό ήταν, τα βαριά πρόστιμα που επεβλήθησαν σε ιδιώτες, οι κατασχέσεις των αυτοκινήτων που έχουν γίνει και το ότι δυο, τρεις απ’ αυτούς αναγκάστηκαν επίσημα πλέον να συνεχίσουν αυτήν την δουλεία, κάνοντας έναρξη εργασιών.
Επιβάλλεται λοιπόν, πρώτοι όλοι εμείς και ξεχωριστά ο κάθ’ ένας από εμάς να κάνει κάτι, αν θέλουμε να διαφυλάξουμε την δουλεία μας.
Προτείνουμε :


1ον Ενημερώστε τους εμπόρους εξωτερικού με τους οποίους συνεργάζεστε, ότι αν αντιλήφθητε ότι πουλάνε αυτοκίνητα και σε Έλληνες ιδιώτες – εμπόρους, θα σταματήσετε την συνεργασία που έχετε μαζί τους.
2ον Μην αγοράζετε και μην βάζετε τέτοια αυτοκίνητα προς πώληση στα καταστήματά σας.
3ον Μην διευκολύνετε αυτούς τους ανθρώπους με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας.
4ον Καταγγείλετε στον Σύνδεσμο περιστατικά παρεμπορίου τα οποία γνωρίζετε, εφ’ όσον πριν έχετε κάνει μια ερεύνα και έχετε βεβαιωθεί ότι πράγματι γίνεται κάτι παράνομο.
5ον Καταθέστε τις προτάσεις σας για την πάταξη αυτού του φαινομένου, επικοινωνώντας με τον Σύνδεσμο μέσω της ιστοσελίδας  www.seeae.gr, στην αρχική σελίδα υπάρχει το Baner «Μας ρωτάτε, σας απαντάμε» ή με e-mail η με fax ή τηλεφωνικά.
6ον Να πιέσουμε την κυβέρνηση, εφ’ όσον οι προτάσεις μας δίνουν την λύση, για την εφαρμογή τους.
Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις, προτάσεις.
 
Το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΕ

Σχετικά άρθρα