Υπόμνημα προς τον κο Κ. Χατζηδάκη, Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών

Καλλιθέα,     11/07/2008

                                                             Αρ. πρωτ. 1875 




Προς


:


ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ




Κοιν/ση


:


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Κα Ε. ΤΣΑΓΚΑ




 


:


ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κον Δ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ




Θέμα


:


ΚΤΕΟ για τα προς μεταβίβαση μεταχειρισμένα αυτοκίνητα




 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
        Όσον αφορά την Υ.Α. με θέμα «Προσκόμιση τεχνικού ισχύοντος δελτίου ελέγχου για τα προς μεταβίβαση ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις εξής τέσσερις κατηγορίες, οι οποίες κατά την άποψή μας θα πρέπει μερικώς να εξαιρεθούν από εμπορίες αυτοκινήτων και τράπεζες (stock finance) και να προσκομίζεται το δελτίο τεχνικού ελέγχου όταν μεταβιβάζονται σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα.

Αυτοκίνητα ΙΧΕ ενάριθμα που αγοράζουν οι επιτηδευματίες που ασχολούνται (αποδεδειγμένα) με την αγορά και πώληση από ιδιώτες
Αυτοκίνητα ΙΧΕ ανάριθμα εκτελωνισμένα εισαγόμενα
Αυτοκίνητα ΙΧΕ που πωλούνται μεταξύ εμπόρων και
Αυτοκίνητα ΙΧΕ που έχουν αγοραστεί από τράπεζες (Stock finance) και παραμένουν στον χώρο του επιτηδευματία (παρακαταθήκη) προς πώληση.

Αυτές οι κατηγορίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Παραμένουν στις εκθέσεις μας αρκετό χρόνο έως ότου πουληθούν και πολλές φορές λήγει το ΔΤΕ (ΚΤΕΟ) και θα πρέπει να ξαναπεραστούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος και να δυσκολεύονται λόγω του αυξανόμενου κόστους και της γενικότερης ύφεσης που επικρατεί στην αγορά οι πωλήσεις των.
 
Είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ





 
Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.
 

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΥΜΕ - Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 01/07/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα ΥΜΕ, κ. Γιάννη Ξιφαρά 10/04/2024 ΣΕΕΑΕ Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 27/05/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Αίτημα εξαίρεσης προς το Υπουργείο Μεταφορών. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στην Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36), κ. Αργύρη Κουζή Διευκρινήσεις για το ΜΕΜΟ ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Δ/ντη κο Σκυλλάκο Αριστομένη ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο