Υπόμνημα προς τον κο Κ. Χατζηδάκη, Υπουργό Ανάπτυξης



 Καλλιθέα,   07/05/2009
                                                             Αρ. πρωτ. 1901




Προς


:


ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κον Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ




Κοιν.


:


ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κον Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κον Γ. ΒΛΑΧΟ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Κους κους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ




Θέμα


:


Νομιμοποίηση παζαριών




 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο νόμος 2323/95 και όπως ισχύει μέχρι σήμερα χαρακτηρίζει παράνομη την λειτουργία του παζαριού του Σχιστού στον Δήμο Περάματος.
        Επειδή η λειτουργία τέτοιου είδους αυτοσχέδιων αγορών είναι καταστροφική για την στεγασμένη επιχείρηση, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, χρόνια τώρα, προσπαθεί να πείσει τους αρμόδιους για το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου.
        Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, όλως τυχαίως, τις τελευταίες ημέρες, ότι ετοιμάζεται σχέδιο νόμου για νομιμοποίηση αυτών των αγορών. Ο Σύνδεσμός μας, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη όλων των Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων, είναι αντίθετος και θα αντιπαρατεθεί με όλες του τις δυνάμεις σε μία τέτοια εξέλιξη.
        Οι οικονομικές συγκυρίες και οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά, έχουν δημιουργήσει ασφυξία στους εμπόρους, και το τελευταίο που θα περιμέναμε από την πολιτεία είναι να βάλει την θηλιά στον λαιμό της στεγασμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
        Η λειτουργία της εν λόγω παράνομης αγοράς όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο που προσέφερε ήταν προώθηση της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου εις βάρος των εσόδων του κράτους και των επιχειρήσεων.
        Ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε ότι η στεγασμένη επιχείρηση που απασχολεί εργαζομένους, δεν μπορεί να ανταγωνισθεί αυτές τις αγορές, αφού είναι υποχρεωμένη να πληρώνει Φ.Π.Α., φόρους, εισφορές, ενοίκια, δημοτικά τέλη, εκπαιδευμένο προσωπικό κ.λ.π.
        Σε κάθε περίπτωση, εμείς ζητάμε να πάρετε μέτρα, ούτως ώστε να εφαρμοσθεί επιτέλους ο ήδη υπάρχων νόμος, που απαγορεύει σαφώς τέτοιου είδους παζάρια, και μένουμε με την βεβαιότητα, ότι ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες στιγμές που περνά η αγορά, δεν θα κάνετε το ολίσθημα να φέρετε για ψήφιση στην βουλή ένα σχέδιο νόμου που θα επιδεινώσει την ήδη δεινή θέση στην οποία έχουμε έλθει.
        Σας ζητούμε συνάντηση προκειμένου να σας αναπτύξουμε περαιτέρω τις θέσεις μας.
 





Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ. 




         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ


 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ





 
 
 Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.