Θέματα που επεξεργάζεται ο ΣΕΕΑΕ την συγκεκριμένη περίοδο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Θέματα που επεξεργαζόμεθα αυτή την περίοδο
 


 
1.  Εφαρμογή του κανονισμού 1475/95  ΕΟΚ (Υπουργείο Εμπορίου) και επίσκεψη στα γραφεία του ΣΕΑΑ των αντιπροσώπων.
2.  Πρόταση για την απλοποίηση των διαδικασιών στα Τελωνεία περί των Εισαγόμενων Αυτοκινήτων (Συμφωνητικά από Ιδιώτες της Ε.Ε- Υπουργείο Οικονομικών).
3.  Πρόταση για κατάργηση του Ε.Τ.Τ. και άλλα θέματα (Υπουργείο Οικονομικών).
4.  Σύσταση ομάδων εργασίας για θέματα Αυτοκινήτου (Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών).
 
Αγαπητέ  Συνάδελφε
 
1.1    Όπως γνωρίζεις ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο μέρος των μελών του Συνδέσμου  μας και ειδικά τα μέλη των δικτύων, είναι το τι θα επακολουθήσει μετά την λήξη της ισχύος του κανονισμού 1475/95 (τέλος του 2002),βάση του οποίου έχει οργανωθεί (κατ’ εξαίρεση) η κάθετη οργάνωση των δικτύων  διανομής αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία σήμερα και εσύ συμμετέχεις.
Η επιτροπή Ευρωπαϊκών  Κοινοτήτων έχει ήδη αρχίσει διεργασίες και διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς. Η επιτυχία της λειτουργίας των δικτύων διανομής με το ισχύον καθεστώς του κανονισμού 1475/95 και η συνεπακόλουθη ωφέλεια της αγοράς που η ευρωπαϊκή επιτροπή ήλπιζε ότι θα επιφέρει ,τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.
Έτσι ο κανονισμός μπορεί να τροποποιηθεί μερικώς ή να καταργηθεί εντελώς ή να αντικατασταθεί με άλλον με διαφορετικές παραμέτρους. Η τύχη όλων των συναδέλφων που αποτελούν μέλη δικτύων και έχουν κάνει σοβαρότατες επενδύσεις δυστυχώς δεν έχει σαφή ορίζοντα.
Συνεπώς προκειμένου να πληροφορηθούμε, όπως δικαιούμαστε, το μέλλον αυτού του συστήματος στο οποίο είμαστε και στο οποίο επενδύουμε τα κεφάλαιά μας, και να δράσουμε ανάλογα, ο Σ.Ε.Α. θα αρχίσει σχετικές διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς και τα όργανα που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Σε αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε επιβεβλημένη την ενεργητική συμμετοχή σου αφού το ζήτημα θεωρείται «φλέγον».
1.2    Επίσκεψη στο τμήμα ανταγωνισμού στο Υπουργείο Εμπορίου για να θέσουμε το τεράστιο πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η  νέα τάξη πραγμάτων.
1.3    Θα ενημερώσουμε για την μη εφαρμογή του 1475/95 κανονισμού της ΕΕ ως προς τις συμβάσεις που διέπουν τις εργασιακές σχέσης μεταξύ αντιπροσώπων και των μελών μας.
1.4    Θα αναφερθούμε για το ποσοστό κέρδους.
1.5    Στην μείωση της προμήθειας μας προκειμένου οι εταιρείες  να εφαρμόσουν διάφορα διαφημιστικά ή άλλα προγράμματα.
1.6    Στην στοχοποίηση την οποία οι εταιρείες αυθαίρετα επιβάλλουν και σε πολλά άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
 
2.1 Η πρότασή μας είναι , να μην χρειάζεται πιστοποίηση (θεώρηση) από το Ελληνικό Προξενείο το Ιδιωτικό Συμφωνητικό από πολίτες της ΕΕ. Είναι προσβολή για την χώρα μας και για μας τους ίδιους.
2.2 Την κατάργηση της αναχρονιστικής διάταξης του άρθρου 9 του νόμου 2682/99 περί προσκομίσεως την 15η ημέρα του επομένου στο Τελωνείο των εισαγόμενων αυτοκινήτων.
 
3.Σε αυτές τις ομάδες ,οι οποίες εξετάζουν θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο (ο Σύνδεσμος συμμετέχει με δύο άτομα ).
3.1 Την λειτουργία των ΚΤΕΟ πως θα μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.
3.2 Την καλύτερη εποπτεία της κάρτας καυσαερίων.
3.3 Την τυποποίηση εγκεκριμένων καταλυτικών μετατροπέων  την διαχείριση των απενεργοποιημένων καταλυτικών μετατροπέων και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο.
 
Συνάδελφε,  για όλα αυτά τα θέματα ο Σύνδεσμος πρέπει να δώσει απαντήσεις, η δική σου συμμετοχή είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Στείλε στο ΦΑΧ  9431-677  του Συνδέσμου  την άποψή σου θα επεξεργαστεί  και θα  ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.
Eπίσης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη και τη συμμετοχή σας στον Ετήσιο Χορό του Συνδέσμου μας που με τη συμβολή σας αυτή είχε μεγάλη επιτυχία.
 

Με Συναδελφικούς  Χαιρετισμούς 
 

                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

                                   ΧΡ. ΦΕΛΛΑΣ                                                         ΚΩΝ. ΚΥΡΑΤΣΟΣ