Δελτίο Τύπου του ΣΕΕΑΕ



                                                                                                                                           Καλλιθέα 18/11/2013
                                                                                                                                   Αρ.Πρωτ.:2119
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και δεκαετίες ο ΣΕΕΑΕ δίνει σκληρές μάχες εντός και εκτός συνόρων ώστε να
υπάρχει στην Ελλάδα ίση μεταχείριση μεταξύ καινούργιων , εγχώριων μεταχειρισμένων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια τα δίκαια αιτήματά μας έπεφταν στο κενό σε αντίθεση με τα αιτήματα ή και απαιτήσεις πολλές φορές των επίσημων εισαγωγέων αυτοκινήτων που κατά κανόνα γίνονταν δεκτά και υλοποιούνταν με την κατάθεση νομών , τροπολογιών, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ή διατάξεων στη βουλή των Ελλήνων.
Όπως αποδείχθηκε όμως υπάρχει και η Ε.Ε. αλλά και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο που με τις αποφάσεις τους αναγκάζουν την Ελληνική κυβέρνηση να συμμορφωθεί εν μέρει και να αλλάξει τον τρόπο φορολόγησης των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων και θα συμμορφωθεί πλήρως αν η φορολόγηση τουλάχιστον της αντιρρυπαντικής οδηγίας EURO 4 φορολογείται όπως και η οδηγία EURO 5 για τον απλούστατο λόγο ότι η αλλαγή των οδηγιών που αφορούν τους ρύπους εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε στα καινούργια αυτοκίνητα και μεταχειρισμένα που φέρουν προηγούμενες οδηγίες διακινούνται ελεύθερα σε όλα τα κράτη μέλη χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.
Τα μέλη του ΣΕΕΑΕ ευρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο και έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν για την ισότιμη μεταχείριση των αυτοκινήτων , είτε αυτά είναι καινούργια είτε εγχώρια μεταχειρισμένα είτε εισαγόμενα μεταχειρισμένα και ζητάμε :

Την προσθήκη στο μέτρο απόσυρσης και των εγχώριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων που πληρούν τις οδηγίες EURO 4 κ ΕURO 5
Την πραγματική απομείωση της αξίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ
Την γνωστοποίηση στα μέλη του ΣΕΕΑΕ των Εργοστασιακών αξιών των καινούργιων αυτοκινήτων ούτως ώστε να γνωρίζουμε το κόστος εκτελωνισμού.
Την πλήρη κατάργηση του τέλους ταξινόμησης
Την πάταξη του παραεμπορίου που ευδοκιμεί κυρίως μέσω του Διαδικτύου.

 
Τα μέλη του ΣΕΕΑΕ επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου υπολογισμού απομείωσης του Ε.Τ.Τ όλα αυτά τα χρόνια για την παράνομη καταβολή του φόρου πολυτελείας που μέχρι σήμερα έκαναν απαγορευτικές τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Τέλος διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθούμε καμία άνιση μεταχείριση μεταξύ καινούργιων και μεταχειρισμένων , εγχώριων ή εισαγόμενων αυτοκινήτων ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν το δικαίωμα αγοράς εναλλακτικά , ενός φθηνού, ασφαλούς και μη ρυπογόνου αυτοκινήτου και να μην του επιβάλλουν κάποιοι το καινούργιο αυτοκίνητο ως μοναδική επιλογή.
 
 Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                 ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                                          ΚΕΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ