Επιστολή του Προέδρου του ΣΕΕΑΕ, κ. Απόστολου Πετιμεζά



Καλλιθέα 10 -7 – 2007
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πέρασαν αρκετά χρόνια και ξαναβρίσκομαι στην Προεδρεία ενός Νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας.
Η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι στους εμφύλιους πολέμους δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι.
Είναι όλοι χαμένοι.
Ξεκινώ με αυτό τον χαιρετισμό μου για να καταστήσω σαφές προς όλους την πίστη μου ότι χωρίς συναδελφική αλληλεγγύη, ομόνοια και σύμπνοια δεν θα καταφέρουμε να οργανωθούμε, να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας αλλά και να υπερασπίσουμε την δουλειά μας ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της αγοράς που συνεχώς μεταβάλλονται.
Άλλωστε και η ύπαρξη του Συνδέσμου εκεί βασίζεται στη συναδέλφωση και στον αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του και στην σύσφιξη των σχέσεων  μεταξύ μας.
Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα διακριθεί για το ήθος, το ύφος, την ατμόσφαιρα και την εξωστρέφεια αποτελεί τον πρωταρχικό μου στόχο.
Στοιχεία που τα θεωρώ κυρίαρχα για την σχέση που θα αναπτύξουμε και θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.
Στα πλαίσια της νέας φιλοσοφίας αμέσως με την σύσταση σε σώμα των εκλεγμένων μελών προχωρήσαμε στην καταγραφή των θεμάτων που μας απασχολούν και ιεραρχώντας τα, συστήσαμε τις ανάλογες επιτροπές που θα ασχοληθούν προκειμένου να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος μας.
Θέματα όπως:
Προβλήματα DEALER
Εισαγωγές καινούργιων & μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Φ.Π.Α. – Αναδρομικές χρεώσεις
Συντελεστές καθαρού κέρδους
Παραεμπόριο που με ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς κατάστημα, έξοδα και φόρους κάνουν ζημιά στο επάγγελμά μας.
Παζάρια - Εκθέσεις
Ωράριο
Προγράμματα στήριξης μικρομεσαίων
Block Exemption
Δήμοι – ΠΕΧΩΔΕ
Δοκιμές
Εμπορικές πινακίδες
Υπερεπαγγελματισμός σίγουρα πρέπει να σταματήσει αυτό ανοίγοντας περισσότερα καταστήματα απ’ ότι χρειάζονται. Ο Σύνδεσμος είναι υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού όχι όμως στην καταστροφή και την μιζέρια που οδηγεί ο υπερεπαγγελματισμός.
Όλα τα ανωτέρω ζητούν άμεση λύση.
Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο σας βεβαιώ ότι δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για τα συμφέροντά σας – μας, αλλά και να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο όπου χρειάζεται.
Ένα είναι όμως βέβαιο ότι θα χρειαστεί και η δική σας ενεργοποίηση.
Η συμμετοχή του κάθε εμπόρου στον Σύνδεσμο είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Το συμφέρον της επιχείρησής μας περνά μέσα από την προστασία του συμφέροντος όλων των Ελλήνων εμπόρων – επισκευαστών και ανταλλακτικών . . . .
Όσοι είστε εγγεγραμμένοι στον Σύνδεσμο, σας θέλουμε με μεγαλύτερη θέρμη κοντά μας καθώς επίσης και εκείνους τους εμπόρους που δεν είναι εγγεγραμμένοι να βοηθήσουν στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Σας απευθύνω λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή σας είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τη δυναμική του Συνδέσμου και το κλίμα θα γίνει ακόμη καλύτερο και ευχάριστο να δούμε νέα παιδιά αλλά και τα παιδιά παλιών συναδέλφων οι οποίοι αναλαμβάνουν τα ινία στις οικογενειακές επιχειρήσεις να πλαισιώνουν τον Σύνδεσμο.
Το μήνυμα της συσπείρωσης θα δράσει καταλυτικά απέναντι στους αρμόδιους.
Να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το επάγγελμά μας όπως πραγματικά είναι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας της χώρας μας που όχι μόνο δεν την επιβαρύνει αλλά προσφέρει σε αυτή.
Κλείνοντας δεσμεύομαι προσωπικά για την ροή προς όλους σας των πληροφοριών σχετικά με την δουλειά μας αλλά και των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχω την τιμή να Προεδρεύω.
Επίσης θέλω να σας πληροφορήσω ότι τελευταία γίνονται υπερπροσπάθειες να αμαυρώσουν τον Σύνδεσμό μας με σκοπό να τον διαλύσουν.
Δεν θέλω να απαντήσω στον – στους κυρίους αυτούς με την ίδια γλώσσα που μιλούν για τον Σύνδεσμο διότι δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου.
Ο Σύνδεσμός μας υπάρχει και θα υπάρχει και σας διαβεβαιώνω με την δική σας προσωπική συνδρομή θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός.
Απλώς περιφρονήστε τους διότι δεν έχουν καμία αξία και αυτό φαίνεται που κρύβονται και κατηγορούν. Γρήγορα θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ μας.
Επίσης ήρθε η ώρα για την προώθηση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες ώστε να καταστήσουμε την Ελλάδα το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο.
Εμπρός λοιπόν όλοι ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας.