Δελτίο Τύπου του ΣΕΕΑΕ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Καλλιθέα 16-12-2000
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ 

 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 
 
       Καταγγέλλουμε την απόφαση Φ.1039/642/14-12-2000 του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Φωτιάδη, που καταργεί την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και επιβάλλει μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά, οδηγώντας  στον αφανισμό -εξαθλίωση-ανεργία τον επιχειρηματικό κόσμο, που ασχολείται με το μεταχειρισμένο εισαγόμενο αυτοκίνητο καταδικάζοντας παράλληλα το καταναλωτικό κοινό ν΄ αγοράσει ακριβό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πληρώνοντας διπλάσιους φόρους, αγνοώντας προκλητικά τον κλάδό μας, που με την παρουσία του, δημιουργεί ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά, προς όφελος του καταναλωτή.
Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τις κοινοτικές οδηγίες (περί ίσης μεταχείρισης εισαγόμενου μεταχειρισμένου και καινούργιου αυτοκινήτου) καταργώντας κάθε έννοια του υγιούς εμπορίου και ανταγωνισμού, προωθώντας διαπλεκόμενα συμφέροντα, με τεράστια οικονομικά οφέλη σε βάρος των καταναλωτών, υποχρεώνοντας τους ή να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή να υποχρεωθούν να αγοράσουν καινούργιο, με υψηλό κόστος.
     Ο Σύνδεσμος, καταγγέλλει ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Φωτιάδη, να μας δεχτεί για την επίλυση του προβλήματος (περί άνισης μεταχείρισης μεταξύ εισαγόμενου μεταχειρισμένου και καινούργιου αυτοκινήτου) όχι μόνο δεν μας δέχτηκε, αλλά και εξέδωσε την ανωτέρω μεθοδευμένη απόφαση.

     Πιστεύοντας ότι ο Υφυπουργός, οδηγήθηκε παραπλανητικά στην υπογραφή της ανωτέρω απόφασης, θα ενσκήψει στο πρόβλημά μας για την άμεση κατάργησή της.  
  

 
Το Δ.Σ. του  
 Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος