Πινακίδες ΔΟΚ


3/1/2014  Πληροφορηθήκαμε από συνάδελφο στη Βόρεια Ελλάδα, ότι δεν μπορούμε να κινήσουμε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας, με πινακίδες ΔΟΚ, παρόλο που και η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, ΦΕΚ 2046/2013, προβλέπει ότι οι πινακίδες ΔΟΚ χρησιμοποιούνται και στα ενάριθμα και στα ανάριθμα αυτοκίνητα.
Σε έλεγχο που του έγινε από την Τροχαία Θεσ/νικης, και μετά από ερώτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, του επιβλήθηκαν οι παρακάτω κυρώσεις :
α) Κλήση από την Τροχαία επειδή χρησιμοποίησε τις πινακίδες ΔΟΚ, σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε φορολογική ακινησία.
β) Κλήση για ανασφάλιστο αυτοκίνητο, επειδή το αυτοκίνητο εκινείτο, ενώ βρισκόταν σε ακινησία.
γ) Πληρωμή τελών κυκλοφορίας στο διπλάσιο, για όλα τα έτη της ακινησίας. Από μόνη της η εφορία (αυθαίρετα) έκανε άρση ακινησίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
δ) Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του αυτοκινήτου, από την Τροχαία.
ε) Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, από την Τροχαία.
Το χρηματικό ποσό αυτών των <> που καλείται να πληρώσει ο συγκεκριμένος έμπορος, αγγίζει τα 5.000 ευρώ !!!                                      
3/1/2014  Επικοινωνήσαμε, με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών και ενημερωθήκαμε για το ερώτημα που υπέβαλλε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης, σχετικά με το αν μπορεί το αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας να κινείται με πινακίδες δοκιμής. Η απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Τελών και Ειδικών Φορολογιών στις 2/12/2013 ήταν, ότι στηριζόμενοι στο άρθρο 22 § 6 και στο άρθρο 23 του Νόμου 2367/1953, τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία κινούνται μόνο με πινακίδες (Μ).
8/1/2014  Οι ενέργειες του ΣΕΕΑΕ ξεκίνησαν με συναντήσεις, τηλεφωνικές επαφές, και ανταλλαγή e-mails για το θέμα με τον κο Δημητρίου, συνεργάτη του Υφυπουργού Οικονομικών κου Μαυραγάνη και την υπεύθυνη Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών του Υπ. Οικονομικών, κας Παπαδοπούλου, η οποία δυστυχώς δεν μπορούσε να καταλάβει και να δει το δίκαιο του αιτήματος μας !!!
24/1/2014   Στάλθηκε υπόμνημα στον Υφυπουργό Οικονομικών κο Μαυραγάνη.
21/2/2014  Συνάντηση με τον Γ.Γ.Δ.Ε. κο Θεοχάρη, για την επίλυση του θέματος, και παράδοση υπομνήματος με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
10/4/2014 Προκαλέσαμε την αντίδραση του Υφυπουργού Μεταφορών, κου Παπαδόπουλου, με επιστολή του (ΙΙΙ θέμα), προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Μαυραγάνη, που δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις μας.
14/4/2014 Οι τηλεφωνικές επαφές προς τα αρμόδια τμήματα συνεχίστηκαν για να επιλυθεί το πρόβλημα.
20/5/2014  Στάλθηκε υπόμνημα (Α θέμα) στον Γ.Γ.Δ.Ε., κο Θεοχάρη.
20/5/2014 Η απάντηση της κας Παπαδοπούλου του Υπουργείου Οικονομικών, προς την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, σχετικά με το θέμα των πινακίδων ΔΟΚ (3 θέμα).
10/7/2014  Προκειμένου να λυθεί το θέμα μας και επειδή δεν υπήρχε η ανταπόκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, απευθυνθήκαμε και είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Επικράτειας κο Σταμάτη. Αφού του αναφέραμε το θέμα, του στείλαμε και ένα σχετικό υπόμνημα.
17/10/2014  Συνάντηση με τον κο Χατζηνικολάου, αρμόδιο σύμβουλο της Γ.Γ.Δ.Ε. κας Σαββαΐδου, με τον οποίο συζητήσαμε για τις πινακίδες ΔΟΚ και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο, κατάλαβε και αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος μας, αλλά ………… θα ενημερώσει την κα Σαββαΐδου και πιστεύει πως το θέμα μας θα κλείσει.  
23/10/2014  Στη συνέχεια και αφού δεν υπήρξε η θετική έκβαση που ανέμενε ο ΣΕΕΑΕ, υπήρξε και πάλι επικοινωνία με τον κο Σταμάτη και αφού συζητήσαμε ότι λύση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει, μας διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για το θέμα αυτό, μέσω συνάντησης του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΣΕΕΑΕ.
10/11/2014  Συνάντηση του ΣΕΕΑΕ (2 ωρών), με τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Παπαδόπουλο, την διευθύντρια του κα Τσάγκα και τον σύμβουλο του κο Κουκουλομάτη, για διάφορα θέματα του κλάδου και για τις πινακίδες ΔΟΚ.
11/11/2014 Συνάντηση ΣΕΕΑΕ στο Υπουργείο Μεταφορών με παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και Οικονομικών για διάφορα θέματα του κλάδου και για τις πινακίδες ΔΟΚ, καθώς και παράδοση υπομνήματος στον Υφυπουργό Μεταφορών κο Παπαδόπουλο και στην Γ.Γ.Δ.Ε. κα Σαββαΐδου. Αποτελέσματα της συνάντησης 10 & 11-11-14.
14/11/2014  Μετά το συμβούλιο του Δ/Σ, 11-11-14 και ώρα 21.00, στα γραφεία του συνδέσμου όπου συζητήθηκαν, εκτός των άλλων θεμάτων και οι δυο συναντήσεις μας στο Υπ. Μεταφορών,  απεφασίσθη και στάλθηκε συνοπτικό υπόμνημα της θέσης του ΣΕΕΑΕ επί των θεμάτων του κλάδου, που συζητήθηκαν στις 10 & 11-11-14, προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Παπαδόπουλο και την δ/ντρια του κα Τσάγκα.
20/11/2014 Ο Υπουργός Επικρατείας κος Σταμάτης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γεν. Γραμματέα του ΣΕΕΑΕ, κο Κυράτσο και τον ενημέρωσε ότι, μετά την συνάντηση που είχε ο ΣΕΕΑΕ 10 & 11/11/2014 στο Υπουργείο Μεταφορών, επικοινώνησε ο ίδιος με την κα Σαββαΐδου και ενημερώθηκε ότι θα  υπογραφεί διάταξη εντός των ημερών, η οποία θα κλείνει οριστικά το θέμα των πινακίδων ΔΟΚ.
27/11/2014  Ο Υπουργός Επικρατείας κος Σταμάτης, επικοινώνησε και πάλι τηλεφωνικά με τον Γεν. Γραμματέα του ΣΕΕΑΕ και τον ενημέρωσε ότι το θέμα έκλεισε και η διάταξη έχει υπογραφεί από την Γ.Γ.Δ.Ε. κα Σαββαΐδου. Ο κος Κυράτσος τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ/Σ για την ουσιαστική συνδρομή του, με την οποία έκλεισε επιτυχώς ένα παράλογο πρόβλημα γιά τον κλάδο. 

16/12/2014 Σήμερα πήραμε με fax την διάταξη της Γ.Γ.Δ.Ε. από τον σύμβουλό της, κο Χατζηνικολάου.