Τέλη κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που εξάγονται !!!


Το θέμα προϋπήρχε από το 2013.


10/1/2014 Η νέα διοίκηση του ΣΕΕΑΕ σε συνεργασία με τον κο Δημητρίου, σύμβουλο του Υφυπουργού Οικονομικών κου Μαυραγάνη και συναντήσεις με τον Γ.Γ.Δ.Ε. κο Θεοχάρη, επεδίωξε την λύση του προβλήματος.
21/2/2014 Τεκμηριώνοντας το δίκαιο του αιτήματός μας στον Γ.Γ.Δ.Ε. κο Θεοχάρη καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα (Α θέμα).
7/4/2014 Πετύχαμε την λύση του προβλήματος, η οποία ψηφίστηκε και γράφτηκε στο Νόμο 4254/7-4-2014 (σελ.1485 υποπαράγραφος Δ.4).
 
Νόμος 4254/7-4-2014 υποπαράγραφος Δ.4.:

Μη άρση ακινησίας οχημάτων και διαγραφή από το Μητρώο οχημάτων λόγω εξαγωγής ή καταστροφής.

1. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του  ν. 2367/1953 (Α' 82) προστίθενται τρία νέα εδάφια ως εξής: 

«Σε περίπτωση που πρόκειται να διαγραφεί αυτοκίνητο όχημα ευρισκόμενο σε κατάσταση ακινησίας, από το Μητρώο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων λόγω παράδοσής του για ολική καταστροφή με ανακύκλωση στα ειδικώς προς τούτο εξουσιοδοτημένα κέντρα ή με σκοπό την εξαγωγή του, δεν αίρεται η ακινησία, τα δε στοιχεία κυκλοφορίας του, άδεια και πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, διαβιβάζονται από την αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης, μετά από αίτηση του κατόχου ή ιδιοκτήτη αυτού, στην αρμόδια Διεύθυνση Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της οικείας Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν επέρχεται διαγραφή αυτοκινήτου οχήματος από το Μητρώο οχημάτων, λόγω εξαγωγής του, επανεξαγωγής του ή μεταφοράς του εκτός της χώρας, εφόσον δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του και δεν βεβαιωθεί η εξαγωγή του, επανεξαγωγή του ή μεταφορά του εκτός της χώρας.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων των δύο προηγούμενων εδαφίων.

 
Το θέμα έκλεισε.