Υπόμνημα προς τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κο Μ. Παπαδόπουλο



                                                                                      Καλλιθέα, 30/10/2013
                                                                                                                                    Αρ.Πρωτ.:2117
 
ΠΡΟΣ
Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο
Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών κ΄ Δικτύων
 
Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ,   
    Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία και η αγορά αυτοκινήτου καθημερινά καταρρέει με χιλιάδες λουκέτα να έχουν μπει στον κλάδο και χιλιάδες εργαζομένους να έχουν χάσει τη δουλειά τους και παράλληλα τα κρατικά έσοδα από τον χώρο του αυτοκινήτου να έχουν φτάσει στο ναδίρ, κάποιοι επιτήδειοι στήνουν «ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ» κυρίως μέσω internet παίρνοντας ένα μεγάλο μέρος της αγοράς από τους νόμιμους επιχειρηματίες του κλάδου που έχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα, και στερώντας τα κρατικά ταμεία από πολύτιμα έσοδα.
    Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και η πολιτεία πρέπει με μία σειρά μέτρων να δώσει τέλος σε αυτή την ασυδοσία ούτως ώστε αφενός, οι νόμιμες επιχειρήσεις να πάρουν το μερίδιο αγοράς που τους αναλογεί και αφετέρου, να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει. Καθώς επίσης, να πάψει η αιμοραγία των κρατικών εσόδων.
    Ο ΣΕΕΑΕ είναι στη διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί στην οριστική πάταξη αυτής της ασυδοσίας και προτείνει μία σειρά από μέτρα όπως:
1.  Η εξουσιοδότηση να ισχύει για 15 εργάσιμες ημέρες και μετά την λήξη της να μην μπορεί ο εξουσιοδοτημένος να μεταβιβάσει το όχημα.
2.  Να γίνεται διασταύρωση στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν προκύπτουν στοιχεία που παραβαίνουν την ισχύουσα νομοθεσία (όπως περισσότερες από 3 μεταβιβάσεις σε ένα έτος), να υπάρχουν αυστηρές ποινές και υψηλά πρόστιμα. Φυσικά, για να αποδώσουν τα μέτρα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και γρήγορα και να γίνεται σωστός έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων.
3.  Να δημιουργηθεί ένα φύλλο EXCEL στο σύστημα που να παρακολουθεί με ακρίβεια πότε ένας «ΙΔΙΩΤΗΣ» γίνεται κάτοχος ενός αυτοκινήτου πάνω από τρεις φορές.Σε αυτή την περίπτωση θα παρέχεται η δυνατότητα συναγερμού και άμεσης ενημέρωσής σας για τον εκάστοτε «ΙΔΙΩΤΗ».
        Επί τη ευκαιρία, θέλουμε να επισημάνουμε οτι ως γνωστόν, η φάση της 1ης μεταβίβασης από τον ιδιώτη στον έμπορο έχει υψηλότερο κόστος από τη 2η φάση, που είναι από τον έμπορο προς τον ιδιώτη.Αυτό το καθεστώς ζητάμε να αλλάξει ούτως ώστε να πάρει μία ανάσα ο έμπορος σε μία εποχή βαθειάς κρίσης και εξ’άλλου ο πραγματικός αγοραστής και χρήστης είναι ο ιδιώτης και όχι ο έμπορος και το δίκαιο είναι νομίζουμε αυτός να πληρώνει το υψηλότερο κόστος.

 
 
  Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ.

 
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                                    ΚΕΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
 
 Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΥΜΕ - Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 01/07/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα ΥΜΕ, κ. Γιάννη Ξιφαρά 10/04/2024 ΣΕΕΑΕ Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 27/05/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Αίτημα εξαίρεσης προς το Υπουργείο Μεταφορών. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στην Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36), κ. Αργύρη Κουζή Διευκρινήσεις για το ΜΕΜΟ ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Δ/ντη κο Σκυλλάκο Αριστομένη ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο