Πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα οδηγίας Euro 4, Euro 3….


17/11/2014  Μετά από επικοινωνία συναδέλφου της Θεσσαλονίκης με τον Σύνδεσμο, προέκυψε ένα θέμα το οποίο δεν το γνωρίζαμε, γιατί μέχρι σήμερα δεν μας είχε αναφερθεί ως πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δεν του κάνανε την μεταβίβαση, στις δ/νσεις συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, σε αυτοκίνητο diesel Euro 3 λόγω του ότι, δεν επιτρέπεται (Νόμος 1959/5-8-1991 άρθρο 26 και Νόμος 2366/12-12-95 άρθρο 8) η κυκλοφορία αυτοκινήτων αυτής της οδηγίας στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προοριζόταν για εμπόρευμα και όχι για κυκλοφορία.
18/11/2014  Επικοινωνήσαμε με την κα Τσάγκα δ/ντρια του Υφυπουργού Μεταφορών κου Παπαδόπουλου, μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει εγκύκλιος η οποία επιτρέπει τις μεταβιβάσεις αυτών των αυτοκινήτων στις εμπορίες αυτοκινήτων και θα μας την στείλει.
19/11/2014  Επικοινώνησε με τον Σύνδεσμο η δ/ντρια του Υφυπουργού Μεταφορών κα Τσάγκα, η οποία όμως τελικά είχε διαπιστώσει ότι η εγκύκλιος 31/7/2006 και η εγκύκλιος 22/2/2008  αναφέρονται στις Χρονομισθωτικές εταιρίες και όχι στις εμπορίες αυτοκινήτων. Δεσμεύτηκε ότι λόγω αυτής της παράληψης θα τακτοποιήσει αυτό το θέμα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 
Περιμένουμε την τακτοποίηση του θέματος. Λόγω των πρόωρων εκλογών το θέμα παραμένει ανοικτό και θα το δούμε με την νέα κυβέρνηση πού θα προκύψει.

 
25/01/2016   Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΣΕΕΑΕ με τον Γενικό Δ/ντη Μεταφορών Β. Καλλιβωκά, του έστειλε και υπόμνημα για την διευθέτηση αυτού του προβλήματος.
30/01/2017  Η Νέα Διοίκηση ξεκίνησε τις ενέργειες τις με την κατάθεση υπομνήματος στο Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μαυραγάνη αναφέροντας σοβαρά προβλήματα του κλάδου της εμπορίας αυτοκινήτων (θέμα 1ο).
10/02/2017  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ μελών του ΣΕΕΑΕ και του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τη πλευρά του ΣΕΕΑΕ ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντινίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κυράτσος και ο Β΄Αντ/δρος κ. Κωνσταντίνου.
Τα μέλη του Συνδέσμου έθιξαν στον Υφυπουργό το θέμα της μη μεταβίβασης των Diesel Euro 3-4 στις εμπορίες αυτοκινήτων, όταν η έδρα τους βρίσκεται εντός των ορίων απαγόρευσης κυκλοφορίας και συγκεκριμένα αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί τη λύση του θέματος και πρότεινε μια μελλοντική συνάντηση στα μέλη του ΣΕΕΑΕ.
10/07/2017  Ο ΣΕΕΑΕ στέλνει υπόμνημα στον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μαυραγάνη αναφέροντας τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στη συνάντηση μαζί του στις 13-07-2017 ( θέμα 1ο.)
13/07/2017  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ μελών του ΣΕΕΑΕ και του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη.
Στη συνάντηση τον ΣΕΕΑΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντινίδης, ο Β΄Αντ/δρος κ. Κωνσταντίνου και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μητρόπουλος.
Τα μέλη του Συνδέσμου έθιξαν στον Υφυπουργό το θέμα των μη μεταβιβάσεων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων Euro 3-4-5 σε εμπόρους αυτοκινήτων των οποίων η έδρα της επιχείρησης τους βρίσκεται στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Ο Υφυπουργός ανέφερε στα μέλη του ΣΕΕΑΕ το θέμα του πληρεξούσιου και όχι της μεταβίβασης αλλά η άποψη του Προέδρου κ. Κωνσταντινίδη ήταν αρνητική.
Εντέλει ο Υφυπουργός δέχτηκε τη μεταβίβαση αλλά μετά από αυτή να γίνεται φορολογική ακινησία του αυτοκινήτου.