Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας






ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ-ΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ (ΟΣΑΕΑ)
Καρύτση 3, 105 61, Αθήνα
Τηλ: 210-3311871, Fax: 210-3311870
e-mail: osaea@otenet.gr
 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΣΑΕΑ ΤΗΣ 5ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με τη συμμετοχή όλων των μελών της πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 μ.μ., στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, της “Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής-Εξαγωγής & Διανομέων (ΟΣΑΕΑ)”.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτριος Καραμαλάκος, μιλώντας στα μέλη της Συνέλευσης, τόνισε ότι η Ομοσπονδία κατά το παρελθόν διάστημα συνέχισε απτόητη την προσπάθειά της για την ελάφρυνση του βάρους των οφειλών από τις ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων και των άλλων επιχειρηματιών, πρωτοστατώντας με την κατάθεση της πρότασης για την εφαρμογή των εκατό δόσεων στις ρυθμίσεις των οφειλών. Τα πρόσφατα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση για πρώτη φορά προσεγγίζουν σε ένα βαθμό τις επανειλημμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας για την διευθέτηση των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών. Απαιτούνται όμως πολλές επιπλέον διευκρινίσεις και ρυθμίσεις, οι οποίες θα κινούνται προς την διάσωση και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και να προβλεφθούν ελαφρύνσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις.
 
Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας, κ. Άλκης Ηλιάδης, αναφέρθηκε στην πρόοδο και της τελευταίες εξελίξεις στην Παγκόσμια Βάση Δεδομένων [http://www.come-into-contact.com], που περιέχει το σύνολο των Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων που είναι μέλη στους Συνδέσμους ή στις Ομοσπονδίες που αποτελούν την «Διεθνή Οργάνωση Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων-IUCAB» [http://www.iucab.com], καθώς και στη δραστηριοποίηση της IUCAB για την προστασία και διατήρηση της Οδηγίας περί Εμπορικών Αντιπροσώπων που αποτελεί το μοναδικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει τις ιδιωτικές συμβάσεις προβλέποντας χρηματική αποζημίωση.
 
Στη συνέχεια εγκρίθηκαν παμψηφεί από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2013 καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2015.
 
Τέλος πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Ηλιάδης Άλκης, Κανδαράκης Μιχαήλ, Καραμαλάκος Δημήτριος, Κορκίδης Ευάγγελος, Μαθιός Νικόλαος, Μιχαηλίδης Γεώργιος, Παπαγεωργάκης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Τρύφων και Τσούτσουβας Χρήστος.
Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Λιακόπουλος Ηλίας και Παντελάκης Αναστάσιος.
 
Αντιπρόσωποι στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εξελέγησαν οι κ.κ. Καραμαλάκος Δημήτριος, Κορκίδης Ευάγγελος, Λεούσης Ανδρέας, Μιχαηλίδης Γεώργιος, Παπαγεωργάκης Ιωάννης και Παπαδόπουλος Τρύφων.
 
Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος: Καραμαλάκος Δημήτριος
Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παπαγεωργάκης
Β’ Αντιπρόεδρος: Κορκίδης Ευάγγελος
Γ’ Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Τρύφων
Γενικός Γραμματέας: Άλκης Ηλιάδης
Ταμίας: Χρήστος Τσούτσουβας
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Μιχαήλ Κανδαράκης
Αναπληρωτής Ταμίας: Μαθιός Νικόλαος
Σύμβουλος Δημοσίων σχέσεων: Μιχαηλίδης Γεώργιος
 
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος κ. Καραμαλάκος αφού συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους δήλωσε ότι οι αγώνες για την προάσπιση των επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Εμπορικών Αντιπροσώπων αποτελούν πάντα τον πρώτιστο στόχο της Ομοσπονδίας και του ίδιου.